avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit achizitie autoturism dpdv fiscal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

achizitie autoturism dpdv fiscal

Un leasing operational cu durata de 3 ani s-a incheiat.Obiectul de leasing este un autoturism Volkswagen.S-a optat pentru cumparare,astfel ca societ.de leasing a facturat autoturismul la o valoare,inca mare,de 6500 eur + TVA. Conf.OUG.34 ,TVA-ul nu se poate deduce la aceasta factura de achizitie, fiind vorba de un autioturism.Inreg.contabile : 2133 = 404
4426 = 404
635 = 4426.
Intrebare :
1. TVA-ul care nu se deduce si a fost inregistrat ca si cheltuiala (in cont 635) ,va fi cheltuiala deductibila la calculul impozitului pe profit ?
2. Valoarea de intrare a autoturismului la mijloace fixe se va mai amortiza ,daca bunul provine dintr-un leasing operational ?
3. In caz ca se amortizeaza,valoarea amortizata va deductibila din punct de vedere fiscal la calculul impozitului sau va fi doar amortizare contabila fara a fi si cheltuiala deductibila.
Intreb aceste lucruri,deoarece in Codul Fiscal spune ca : sunt cheltuieli deductibile acele cheltuieli efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile.In acest caz eu nu stiu daca daca acest autoturism se incadreaza.
Cel mai recent răspuns: camicami , utilizator 11:48, 23 Martie 2010
Ok.Dar ce documente ar trebui sa intocmesc pentru a dovedi faptul ca spun ca "este utilizat in interesul firmei " ? Avand in vedere ca firma are ca activitate: exploatare forestiera si auxiliar, comert cu amanuntul magazin alimentar ? si dispune de o autoutilitara (duba) pentru aprovizionare,plus faptul ca agentii de vanzari ai furnizorilor aduc marfa ?
Administratorul foloseste autoturismul pentru conducerea afacerilor, pt a fi tu acoperita poti folosii foi de parcurs . Depunere declaratii, obtinere contracte, participatii licitatii, orice ; atat timp cat cheltuiala cu combustibilul si tva-ul aferent nu sunt deductibile fiscul e multumit , restul depinde de tine
Multumesc "alcibiade". Dar in cazul acesta,nu crezi ca as putea deduce si TVA-ul de pe factura de cumparare a acestui autoturism ?
Si dv. acum : @alcibiade va da un deget si ii luati toata mana B-)

TVA-ul l-ati putea deduce daca masina este destinata transportului de marfa.
Restrictia opereaza si in anul 2010, fiscul o cunoaste si nu va intreaba de ce nu ati dedus si TVA-ul.
Dar daca pot folosi masina pentru transport persoane la si de la punctul de lucru si evident conducerea o va folosi in acest scop,atunci intra la exceptii si pot deduce si tva-ul.

Alte discuții în legătură

Tva 50% la rata de leasing de la 01 iulie 2012 camicami camicami Conform OUG.24/2012,incepand cu 01 iulie 2012 TVA la rata de leasing lunara nu va mai fi deductibila integral ci numai 50 %. Asadar, la factura din luna iulie ... (vezi toată discuția)
Este deductibil tva-ul din facturile de leasing pt achizitia unui autoturism? Serban Tanase Serban Tanase din codul fiscal am inteles ca nu este deductibil tva-ul din achizitia de autoturisme deci nici din facturile de leasing pentru acest tip de achizitie este ... (vezi toată discuția)
Valoarea reziduala leasing financiar laviluca laviluca Buna ziua, Sunt o PFA si in ianuarie 2012 s-a terminat contractul de leasing financiar pentru un autoturism, contract care a inceput in anul 2007. Am primit ... (vezi toată discuția)