avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit achizitie autoturism dpdv fiscal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

achizitie autoturism dpdv fiscal

Un leasing operational cu durata de 3 ani s-a incheiat.Obiectul de leasing este un autoturism Volkswagen.S-a optat pentru cumparare,astfel ca societ.de leasing a facturat autoturismul la o valoare,inca mare,de 6500 eur + TVA. Conf.OUG.34 ,TVA-ul nu se poate deduce la aceasta factura de achizitie, fiind vorba de un autioturism.Inreg.contabile : 2133 = 404
4426 = 404
635 = 4426.
Intrebare :
1. TVA-ul care nu se deduce si a fost inregistrat ca si cheltuiala (in cont 635) ,va fi cheltuiala deductibila la calculul impozitului pe profit ?
2. Valoarea de intrare a autoturismului la mijloace fixe se va mai amortiza ,daca bunul provine dintr-un leasing operational ?
3. In caz ca se amortizeaza,valoarea amortizata va deductibila din punct de vedere fiscal la calculul impozitului sau va fi doar amortizare contabila fara a fi si cheltuiala deductibila.
Intreb aceste lucruri,deoarece in Codul Fiscal spune ca : sunt cheltuieli deductibile acele cheltuieli efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile.In acest caz eu nu stiu daca daca acest autoturism se incadreaza.
Cel mai recent răspuns: camicami , utilizator 11:48, 23 Martie 2010
Acum ori iti este foarte somn , ori deja ai inceput a visa , nu poti ceea ce propui tu sau mai corect spus este o fortare la extrem a unei posibilitati .
Sper sa nu te superi de gluma de la inceput . O seara buna
Nu ma supar.O seara buna si tie.
@camicami

Tu tii contabilitatea la firme de transport international , mi-am amintit din alte postari ale tale . Cum calculezi diurna soferilor care strabat mai multe tari in aceeasi zi ? Care diurna o aplici in conditiile in care plafonul este diferit ? Am cautat in 518 / 1995 si nu am gasit raspunsul .
Calculez diurna folosind plafonul care se acorda pentru tara cu destinatia finala,calculata din momentul iesiri din tara si momentul reintrari in tara,deoarece nu este indeplinita conditia ptr.diurna de minim 12 ore in fiecare tara pentru a face calcul separat.Daca pe CMR scrie :loc de plecare Romania si loc de sosire Italia ,acord diurna ptr Italia indiferent de cate tari tranziteaza.
Merci frumos pt raspuns si promptitudine , era logic dar aveam nevoie de o certitudine

Alte discuții în legătură

Tva 50% la rata de leasing de la 01 iulie 2012 camicami camicami Conform OUG.24/2012,incepand cu 01 iulie 2012 TVA la rata de leasing lunara nu va mai fi deductibila integral ci numai 50 %. Asadar, la factura din luna iulie ... (vezi toată discuția)
Valoarea reziduala leasing financiar laviluca laviluca Buna ziua, Sunt o PFA si in ianuarie 2012 s-a terminat contractul de leasing financiar pentru un autoturism, contract care a inceput in anul 2007. Am primit ... (vezi toată discuția)
Este deductibil tva-ul din facturile de leasing pt achizitia unui autoturism? Serban Tanase Serban Tanase din codul fiscal am inteles ca nu este deductibil tva-ul din achizitia de autoturisme deci nici din facturile de leasing pentru acest tip de achizitie este ... (vezi toată discuția)