avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cum pot iesi dintro firma in care suntem 2 asociati?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cum pot iesi dintro firma in care suntem 2 asociati?

suntem 2 asociati intro firma si doresc sa ies, ira important este ca celalalt asociat refuza orice colaborare,comunicare. avem 50-50% actiuni, e un srl , iar eu sunt si administrator. multumesc
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 15:10, 24 Martie 2010
Acesta este un motiv in plus ca sa demarati actiune de excludere a acestuia din firma,sau daca e prea greu si considerati ca nu se merita, sa stiti ca neântelegerile grave dintre asociati sunt motive plauzibile şi pertinente pentru cererea de dizolvare a firmei.
Succes.
multumesc mult. incerc si va voi tine la curent. o zi buna
tatitati a scris:

care ar fi calea cea mai usoara de radiere a acestei societati? eu intentionez sa imi deschid un pfa , pfa-ul fiind scutit de impozitul forfetar.


Calea cea mai simpla este Lichidarea voluntara prin Registrul Comertului.
Mai aveti la dispozitie,avand in vedere ca sunteti si administrator sa solicitati deschiderea procedurii simplificate a insolventei prin intermediul instantei de judecata.
Cu placere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare aga la punctul de lucru. manea01razvan manea01razvan Buna ziua, Am neglijat schimbarea contractului de sediu social al firmei(srl),activitatea desfasurandu-se la punctul de lucru inregistrat. AGA nu se mai ... (vezi toată discuția)
Lichidare fara consens SVD SVD Se poate initia lichidarea unei societati fara acordul tuturor asociatilor (ponderea este 50-50) Asociatul care s-ar opune este si administrator unic. In ... (vezi toată discuția)
Vreau sa nu mai fiu administrator bizi bizi Sunt administrator si asociat, 50%, al unei s.c. Doresc sa ies din acest clinci care nu mi-a adus decat batai de cap si bani pierduti. Asociatii, 2 la numar, ... (vezi toată discuția)