avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
herald a scris:

eu am stat la procedură penală o lună de zile dar, şi cu ,,scârbici". Sper să fiu restructurată şi să am astfel mai mult timp.
Eu cam o luna jumatate am stat pe ea, in conditiile in care i lucram. Dar vreau s ao mai repet o data pan ala examen
Grilele promise:

1. Actiunea in revendicare imobiliara:
a-este imprescrptibila extinctiv in toate cazurile
b-se va admite intotdeauna cand reclamantul are titlu
c-poate fi admisadaca imobilul revendicat a intrat in proprietatea statului in temeiul unui titlu nevalabil

2. Daca se revendica un bun mobil pierdut:
a- paratul pt a castiga trebuie sa fi exerecitat o posesie timp de 3 ani
b-reclamantul va castiga daca titlul sau e preferabil titlului invocat de parat
c-reclamantul va castiga numai daca plateste posesorului de bua - credinta pretul achitat de acesta gasitorului

3 In cadrul actiunii in revendicare in privinta dobandirii fructelor de posesorul e buna-credinta
a-e suficient ca buna-creinta sa existe la momentul intrarii in posesie
b-buna credinta trebuie dovedita
c- toate fructele(inclusiv cele civile) sunt dobandite doar daca au fost incasate

4. Constructia edificate pe propriul teren cu materialele altuia:
a-face inaplicabile pr. accesiunii
b-nu prmite proprietarului materialeleor sa ceara restituirea decat cu acordul proprietarului terenului
c-apartin propr. terenului numai daca acesta a intrat in posesia lor cu buna credinta

5 Constructorul de buna credinta pe ternul altuia
a-nu are dreptul sa aleaga modalitatea de stabilire a despagubirilor platite de propr. terenului
b-poate exercita actiunea in realizare dr. de a fi despagubit, indiferent daca propr. terenului isi manifesta intentia de a invoca accesiunea
c- se bucura de acelasi tratament ca si constructorul de rea-credinta

6. In cazul constructiei realizate pe terenul altuia, propr. terenului devine propr. al constructiei din momentul
a-incorporarii materialeleor
b invocarii accesiunii
platii despagubirilor

7 Poate fi autor in materia jonctiunii posesiilor:
a-posesorul anterior care a transmis posesia catre posesorul actual
b-proprietarul
c detentorul precar

Deocamdata atat. Spor si o dupa-masa placuta va doresc
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
carmen_miron, utilizator
eu luam lecitina in timpul facultatii si cred ca a fost de ajutor....
dovada : notele bune care le-am avut:D
dar ce te grabesti sa inveti in 7 zile procedura??mai e destul timp pana la examen!
si eu la fel.repetiţia e mama învăţăturii

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)