avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
Luna august vreau sa o las numai pt grile ....sa stiu ca nu mai am nimic de cuprins ca altfel ma cuprinde X-(
şi eu la fel, repetiţia e mama învăţăturii!
la unele intrebari din grilele de civil general nu am stiut ce sa raspund, de ex, la intrebarea nr 12 in cartea de pe care invat nu era nici o referire la garantii asa ca am luat cartea lui boroi si am gasit raspunsul .:)
intrebarea mea e::Drept civil. Curs selectiv pentru licenta. Teste grila Ed. a 4-a Autor(i): Gabriel Boroi, Liviu Stanciulescu ,,de unde ziceai ca sunt si intrebarile, cuprinde tot civilul,general, realele,obligatiile, contracte, succesiuni? e destul daca inveti doar de pe cartea aia? cuvantul "SELECTIV" din titlul carti nu prea imi da siguranta:(
carmen_miron a scris:

Grilele promise:

1. Actiunea in revendicare imobiliara:
a-este imprescrptibila extinctiv in toate cazurile
b-se va admite intotdeauna cand reclamantul are titlu
c-poate fi admisadaca imobilul revendicat a intrat in proprietatea statului in temeiul unui titlu nevalabil

2. Daca se revendica un bun mobil pierdut:
a- paratul pt a castiga trebuie sa fi exerecitat o posesie timp de 3 ani
b-reclamantul va castiga daca titlul sau e preferabil titlului invocat de parat
c-reclamantul va castiga numai daca plateste posesorului de bua - credinta pretul achitat de acesta gasitorului

3 In cadrul actiunii in revendicare in privinta dobandirii fructelor de posesorul e buna-credinta
a-e suficient ca buna-creinta sa existe la momentul intrarii in posesie
b-buna credinta trebuie dovedita
c- toate fructele(inclusiv cele civile) sunt dobandite doar daca au fost incasate

4. Constructia edificate pe propriul teren cu materialele altuia:
a-face inaplicabile pr. accesiunii
b-nu prmite proprietarului materialeleor sa ceara restituirea decat cu acordul proprietarului terenului
c-apartin propr. terenului numai daca acesta a intrat in posesia lor cu buna credinta

5 Constructorul de buna credinta pe ternul altuia
a-nu are dreptul sa aleaga modalitatea de stabilire a despagubirilor platite de propr. terenului
b-poate exercita actiunea in realizare dr. de a fi despagubit, indiferent daca propr. terenului isi manifesta intentia de a invoca accesiunea
c- se bucura de acelasi tratament ca si constructorul de rea-credinta

6. In cazul constructiei realizate pe terenul altuia, propr. terenului devine propr. al constructiei din momentul
a-incorporarii materialeleor
b invocarii accesiunii
platii despagubirilor

7 Poate fi autor in materia jonctiunii posesiilor:
a-posesorul anterior care a transmis posesia catre posesorul actual
b-proprietarul
c detentorul precar

Deocamdata atat. Spor si o dupa-masa placuta va doresc

Cate variante corecte pot fi?
ralukka1891 a scris:

cuvantul "SELECTIV" din titlul carti nu prea imi da siguranta:(

Dar cuvantul SELECTIV in ceea ce priveste tematica pentru examen ce iti zice ???
Cred ca nu intamplator Boroi care e seful catedrei de civil/procedura civila la INM a scos cartea la care faci referire. Bineinteles si alte surse sunt binevenite, asta daca ai timp.
Carmen Miron interesante grilele insa eu sunt la polul opus momentan (penal general special + procedura). Sper sa acopar toata materia pentru ca m-am hotarat sa dau si la INM.
Dupa cum am mai scris: Spor la invatat si o cafea amara :coffee:
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
cip3118, utilizator

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)