avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
carmen_miron a scris:

Lav-Cris a scris:

Nu inteleg conditia rezolutorie si proprietatea rezolubilaX-( ma poate ajuta cineva cu un exemplu#-o Multumesc anticipat:vishenka:

Proprietatea rezolubila = proprietatea in care transferul dreptului de la A la B este afectata de o conditie rezolutorie
ex: A vinde casa lui B sub conditia rezolutorie de a nu i se naste un copil in termen de 2 ani Pana la implinirea termenului de 2 ani proprietatea este rezolubila, la implinirea termenului proprietatea devine pura si simpla.
mai exact pana la indeplinirea conditiei, sau momentul la care devine sigura nerealizarea ei. Neindeplinirea sau indeplinirea conditiei transforma proprietatea rezolubila in proprietate pura si simpla, avand ca titular pe dobanditor (cumparator) -cand nu se indeplineste conditia sau pe transmitator (vanzator)- cand se indeplineste conditia. Conditia rezolutorie= de indeplinirea ei depinde DESFIINTAREA DREPTULUI. Cel putin asa am inteles-o eu, daca ma insel rog corectati-ma!
In exemplul dat
- conditia rezolutorie nu este indeplinita daca in 2 ani nu se naste copilul - cumparatorul devine proprietar pur si simplu de la inceput
- conditia rezolutorie nu este indeplinita daca inainte de cei doi ani devine sigur faptul ca lui B nu are cum sa i se nasca un copil (sa zicem sufera o operatie de histerectomie)
"A vinde casa lui B sub conditia rezolutorie de a nu i se naste un copil in termen de 2 ani" : fiind vorba de conditia rezolutorie, de a carei indeplinire depinde DESFIINTAREA actului, neindelinirea conditiei este contrariul adica se naste copilul, deci se consolideaza dreptul cumparator, indeplinirea conditiei este atunci cand nu se naste copilul, se consolideaza dreptul vanzator, actul juridic se desfiinteaza.
menumorut_1980 a scris:

S-ar putea sa fie 1-2 locuri de judecator in jud. Alba si cam tot asa in jud. Cluj. La proc nu prea sunt sanse decat la maxim un loc pentru ambele judete.

Sa inteleg ca pentru cei din Bucuresti sunt sanse slabe? Plecam la aer curat?....:(
da, ptr Bucuresti nu se scoate nimic. la parchete schema e aproape plina, iar la instante abia s-au gasit doua locuri pt promotia inm 2010. ptr ca se tot vorbea, la pj oradea sunt stau prost cu schema, deci probabil se vor scoate cateva. la fel la pj slobozia si satu- mare

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)