avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
Eu vreau sa intru si daca se poate postul de procuror de acasa din Oradea :D
Cum merge Sendre? Chiar acum m-am uitat peste spetele de procedura penala din martie, cateva le-am recunoscut din mapa lui Neagu, una mi se pare ca am citit-o prin jurisprudenta. Daca reusesti sa citesti multa jurisprudenta eu cred ca poti sa le faci.
bine zis carmen.. daca reusesti sa citesti foarte mult.. nu prea e cazul nostru a celor care avem familie serviciu...pentru noi e musai sa fim perseverenti... ceea ce in cazul meu se adevereste deplin.... pana la urma o sa vina si randul meu..ca o fi acum sau mai tarziu....nu are importanta.... eu nu am facut din admitere un capat de tara si nu mi-am neglijat nici familia si nici serviciul..daca se poate asa bine.... daca nu.... la fel de bine... oricum un castig e cert..stiu acum cum mult mai multe decat stiam cand am apucat-o pe calea asta... si nu e putin lucru...
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2010
sendre, utilizator
carmen_miron a scris:

Fara pauza inainte #-o si ca sa nu se moleseasca cu totul forumul:
1. Lista cauzelor:
a-se intocmeste in ordinea inregistrarii cauzelor dandu-se intaietate cauzelor cu detinuti
b-se intocmeste in ordinea inregistrarii cauzelor dandu-se intaietate cauzelor cu privire la care legea prevede ca judecata se face de urgenta
c- se judeca in ordinea repartizarii aleatorii a dosarelor
d-nici una

2 Sunt atributii ale presedinteluui completului:
a-asigurarea ordinii si solemnitatii sedintei
b-strigarea cauzei si apelul celor citati
c-decide asupra cererilor formulate de parti
d-nici o varianta

3 in cursul procesului penal instanta poate dispune aducerea prin mandat
a-numai pt inculpat
b-numai pt inculpat si martorii care nu s-au prezentatca urmare a citarii
c-pt partea vatamata
d-nici una

1) b; 2) a; 3) c.
Lav-Cris a scris:

carmen_miron a scris:

Fara pauza inainte #-o si ca sa nu se moleseasca cu totul forumul:
1. Lista cauzelor:
a-se intocmeste in ordinea inregistrarii cauzelor dandu-se intaietate cauzelor cu detinuti
b-se intocmeste in ordinea inregistrarii cauzelor dandu-se intaietate cauzelor cu privire la care legea prevede ca judecata se face de urgenta
c- se judeca in ordinea repartizarii aleatorii a dosarelor
d-nici una

2 Sunt atributii ale presedinteluui completului:
a-asigurarea ordinii si solemnitatii sedintei
b-strigarea cauzei si apelul celor citati
c-decide asupra cererilor formulate de parti
d-nici o varianta

3 in cursul procesului penal instanta poate dispune aducerea prin mandat
a-numai pt inculpat
b-numai pt inculpat si martorii care nu s-au prezentatca urmare a citarii
c-pt partea vatamata
d-nici una

1) b; 2) a; 3) c.

Am gresit X-(
1) In cazul in care exista mai multi mostenitori nedemni, care au un numar inegal de copii, impartirea se efectueaza:
a) pe tulpini;
b) pe linii;
c) pe capete.

2) Neexecutarea sarcinii actului juridic:
a) este sanctionata cu nulitatea actului juridic;
b) atrage intotdeauna, revocarea actului juridic;
c) da dreptul dispunatorului de a solicita executarea in natura a sarcinii.

3) Transformarea in bani a obligatiei de intretinere, prin conventia partilor:
a) este posibila, obligatia rezultata urmand a fi guvernata de regulile speciale pentru contractul de renta viagera;
b) nu este posibila, doar instanta de judecata putand converti in bani obligatia de intretinere;
c)este posibila, pentru noua obligatie fiind aplicabile regulile generale care guverneaza obligatiile civile.

4) Actiunea in reductiunea liberalitatilor
a) este divizibila;
b) este supusa termenului de prescriptie de 3 ani, care curge de la data deschiderii succesiunii, in toate cazurile;
c) are ca titular exclusiv pe mostenitorul rezervatar.

5) Efectul admiterii actiunii in simulatie consta in:
a) inlaturarea efectelor contractului aparent si validarea contractului secret;
b) inopozabilitatea fata de tert a contractului aparent
c) anularea contractului aparent si a contractului secret.

SPOR :D

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)