salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
Ce parere aveti in urmatorul caz: daca faptuitorul a formulat contestatie la executare si se impotriveste la executarea unei hotarari judecatoresti, exista sau nu infractiunea de nerespectare a hot jud?
nu are nici o legatura una cu alta atata timp cat nu s-a admis in cadrul contestatiei la executare, suspendarea provizorie sau suspedarea executarii pana la solutionarea contestatiei. Asta ar fi altceva.
Dar, simpla contestatie la executare nu este suspensiva de executare . prin urmare daca impotrivirea este prin amenintare fata de organul de executare.............., este infractiune de nerespectare a hot. judecatoresti.
De altfel cred ca si daca s-ar fi suspendat executarea si in pofida acestui fapt executorul ar fi trecut totusi la executare (e un caz pur teoretic ) tot infractiune de nerespectare a hot jud ar fi daca s-ar impotrivi prin violenta pt ca infractiunea este una de pericol.
Impotriva actelor de executare nelegale cum ar fi aceasta ipoteza partea are posibilitatea sa faca contestatie la executare cu tot ce decurge de aici si nu este indreptatita sa foloseasca amenintarea......... fata de organul de executare , deci eu zic ca si in aceasta ipoteza tot infractiune de pericol nerespectarea hot jud. ar fi.
E o parere. Poate ma insel.
Am gasit. A doua ipoteza e gresita pentru ca in cazul infractiunilor de nerespectarea hot. jud este obligatoriu ca hotararea sa fie executorie si sa fie pusa in executare. Deci doar daca a fost suspendata executarea in cadrul contestatiei la executare infractiunea nu este de nerespectarea hot jud. dar dupa parerea mea poate fi ultraj. Sper sa nu gresesc din nou.
Penalul ma distruge.