avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
Am pus intrebarea de mai sus pt ca Udroiu spune ca < faptuitorul raspunde penal pt savarsirea infr. de nerespectare a hot. jud. indiferent daca instanta civila nu a dispus suspendarea executarii> pe cand Cristus si Damian sustin in acest caz < faptuitorul raspunde penal numai in situatia in care instanta civila nu a dispus suspendarea executarii silite>
Mie mi se pare o contradictie, adica daca este suspendata executarea silita de catre instanta atunci faptuitorul se poate impotrivi legal la executarea unei hotarari judecatoresti?
Legal, fara amenintari si violente de exemplu, aratand executorului incheierea de suspendare nu numai ca poate sa se impotriveasca dar chiar trebuie sa o faca.
mergand mai departe intreb si eu
Executorul daca, stiind ca executarea este suspendata continua sa faca acte de executare cu incalcarea legii ce infractiune este?
Ca sa treaca timpul mai usor in asteptarea listelor cu candidati ...

1 În contractul de vânzare-cumpărare riscul pierii fortuite a bunului se transmite în momentul:
A. executării contractului
B. realizării condiţiei suspensive, indiferent de data pieirii bunului
C. realizării acordului de voinţe cu privire la teren şi preţ
D. niciuna din variantele de mai sus

2 Retractul litigios:
A. poate fi exercitat numai cu privire la drepturile reale
B. nu poate fi exercitat când cesiunea dreptului litigios a fost făcută către un coproprietar al dreptului cedat
C. poate fi exercitat şi în cazul în care cesiunea dreptului litigios s-a făcut către un creditor al cedentului, cu titlu de
dare în plată

3 Beneficiarul pactului de preferinţă, în cazul în care proprietarul vinde bunul către o terţă persoană
cu încălcarea pactului de preferinţă, poate:
A. să exercite acţiunea în constatarea dobândirii dreptului de proprietate prin uzucapiunea de 10 până la 20 ani
B. să exercite acţiunea în revocarea vânzării făcute cu nesocotirea pactului de preferinţă, independent de vreo
fraudă din partea terţului achizitor
C. să exercite o acţiune în daune-interese împotriva proprietarului cu condiţia dovedirii conivenţei frauduloase a
părţilor vânzării

4 Tranzacţia poate fi anulată:
A. pentru eroare asupra cuantumului prejudiciilor suferite
B. pentru eroare asupra naturii pagubei suferite
C. când a fost încheiată pentru executarea unui titlu nul, chiar dacă părţile au tratat în cunoştinţă de cauză

5 Statul estimativ este necesar:
A. pentru opozabilitatea donaţiei având ca obiect bunuri mobile
B. pentru valabilitatea donaţiei având ca obiect bunuri imobile
C. pentru dovedirea donaţiei, indiferent că are ca obiect bunuri mobile sau imobile
1. d
2. b
3. c
4.d
5.d
Aoleu :O ne omori tu cu grilele astea :sorry:
sa vedem
1 d
2 ma mai gandesc
3 d
4 b
5 d

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)