avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
ursuletz a scris:

1. b
2. c
3. a
4. c
5. b
6. c

Revin asupra intrebarii 6 si spun d.
carmen_miron a scris:

Procedura civila dragostea mea ... si pt ca s-au gandit ca nu era suficienta materie ne-au bagat si apelul si recursul :O

1 Atunci când partea şi-a indicat adresa unde locuieşte alături de alegerea expresă a domiciliului procesual, cu respectarea prevederilor art.93 Cod procedură civilă, comunicarea hotărârii este valabilă:
A. doar dacă a fost făcută atât la adresa unde locuieşte, cât şi la domiciliul procesual ales
B. dacă a fost făcută doar la domiciliul procesual ales
C. doar dacă a fost făcută la adresa unde acesta locuieşte
D. niciuna din variantele de mai sus
2 Nu poate fi invocată pentru prima oară în apel:
A. excepţia de litispendenţă
B. excepţia de necompetenţă teritorială exclusivă a primei instanţe
C. perimarea cererii de chemare în judecată
3 Poate fi formulată direct în apel cererea prin care:
A. intimatul (reclamant la prima instanţă) solicită încuviinţarea executării vremelnice a sentinţei apelate de adversar
B. apelantul (pârât la prima instanţă) invocă nulitatea contractului pe care reclamantul şi-a întemeiat pretenţiile
C. apelantul (reclamant la prima instanţă) invocă un alt motiv de nulitate a contractului decât cel invocat în cererea de chemare în judecată
4 Apelul incidental (aderarea la apel):
A. se exercită de catre un intimat împotriva altui intimat
B. se poate face şi după prima zi de înfăţişare, însă numai cu acordul apelantului din apelul principal
C. menţine cadrul procesual, sub aspectul părţilor, astfel cum a fost fixat prin cererea de apel principal
5 Aderarea la apel, făcută după împlinirea termenului de apel, rămâne fără efecte dacă apelul principal este:
A. respins ca nefondat
B. respins ca tardiv formulat
C. admis în parte
6 Repunerea în termenul de exercitare a recursului:
A. poate fi dispusă din oficiu
B. se soluţionează de instanţa la care trebuie depusă cererea de recurs
C. operează numai în cazul prevăzut de art. 303 alin. 5 C.proc.civ.

Carmen, ne tii in suspans cu raspunsurile?
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2010
ContSters26183, utilizator
Mai incerc
1b
2ac
3d
4c
5b
6d
Cate incercari e voie?
1b
2c nu stiu de ce am considerat prima data ca instanta de apel nu este instanta de fond
3d
4c
5b
6d
Carmen ne tine in suspans cu raspunsurile, iar INM-ul si CSM-ul cu afisarea cadndiatilor admisi

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)