avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
mihai12 a scris:

:stunned:urmaresc forumul de o luna si ceva, interesant. Nu sunt de al vostru m-a ferit cel de sus de astfel de examene. Am o intrebare cum se face notarea celor 70 de intrebari? Intrebarile cu doua raspunsuri se puncteaza la voi daca bifati bine numai un raspuns?
Va multumesc anticipat daca gasiti timp sa-mi raspundeti.

nu se puncteaza decat daca raspunzi corect, adica ambele variante atunci cand e cauzl, in rest, daca ai ratat o varianta, zero puncte

avem 20 de spete care se puncteaza cu 5, (2,5 fiecare speta) si 50 grile-teorie care in total se puncteaza cu 5(1 punct fiecare raspuns corect), astfel incat sa dea 10( sau 100)
Buna dimineata tuturor.

Iata raspunsurile corecte:
1) ab
2) b
3) a

Cu raspunsul la intrebarea nr.1) nu sunt de acord intrutotul.
Codul civil prevede in mod imperativ faptul ca donatiile se reduc succesiv, in ordinea inversa a datei lor, incepand cu cea noua.

Asadar, aceasta regula nu poate fi aplicata in cazul donatiilor care au aceeasi data. In acest caz ar trebui sa se reduca simultan si in mod proportional cu valoarea lor, donatorul avand dreptul sa stabileasca si o ordine de preferinta privind reductiunea lor ( conform celor sustinute in tratatul lui Deak).
Buna tuturor !
N-am mai intrat de mult, dar v-am citit in mod constant. Tot respectul pentru fetele care, cu unul sau mai multi copii acasa, au totusi puterea si determinarea necesare pentru a se pregati pentru acest concurs ! =D>
Si eu sunt in aceasta situatie, am un baietel de 4 ani si o fetita de 1 an si 4 luni, sunt inca in CIC, dar nu pot spune ca am timp suficient pentru invatat. Incerc acum dupa aproape 10 ani de pauza, am mai dat in 2000 si in 2001 pentru INM, am picat prima data pentru insuficienta pregatire, a doua oara pentru ca ma pregatisem pentru grile si desi cred ca aveam sanse reale sa reusesc atunci, au schimbat modalitatea de admitere pe subiect clasic si am picat din nou :(
Pe urma mi-am luat gandul de la acest examen, mi-am spus ca n-am sa mai incerc niciodata, m-am casatorit, am aparut copiii, dar nu m-am simtit niciodata cu adevarat implinita profesional, visul meu, incepand din momentul in care am dat la drept a fost sa fiu magistrat, nu m-am vazut niciodata avocat sau consilier juridic. De mai multi ani lucrez in cadrul unui birou notarial dar nu ma tenteaza absolut deloc sa devin notar, desi poate as avea mai multe sanse de reusita dat fiind experienta in domeniu. Asta e, fiecare cu stolul lui de pasarele !:giggle:
Asa ca anul asta am luat taurul de coarne si am decis sa imi mai dau o sansa si sa incerc sa-mi implinesc visul, desi multi considera ca e poate o nebunie si un moft. Eu stiu insa ca pentru mine ar insemna ca nu am facut facultatea asta degeaba si nu m-am chinuit in zadar sa intru la drept pe vremea cand era o concurenta de 14 pe loc !
Recunosc ca sunt varza, nu am avut la dispozitie timpul real necesar unei pregatiri corespunzatoare pentru un concurs de asemenea anvergura, nu ma imbat cu apa rece, de data asta merg mai mult pentru antrenament si pentru ca stiu ca daca nu ma inscriam acum, nu ma apucam poate niciodata serios de invatat, as fi amanat mereu momentul, cum am facut-o si pana acum de atatea ori !
Sunt notiuni pe care acu zece ani le stiam si in somn, la penal si pr penala faceam grilele de peste 8,50, chiar si la civil de 7-8, pe vremea aia se dadea si dreptul familiei, nu era CEDO in schimb, iar acum constat ca unele informatii parca sunt in chineza ! Ca sa nu mai vorbesc ca n-am mai facut instanta, deci procedurile nu imi mai sunt deloc familiare, iar cu penalul nu am mai avut de-a face nimic din 2001 si s-au produs atatea schimbari in legislatie !
Dar nu ma las, poate ca odata voi reusi !
Ma ingrijoreaza doar eventualitatea de a nu se mai sustine admiterea pentru noi, cei cu peste 5 ani vechime, pentru ca INM-ul chiar nu-l mai pot face acum !
Bafta multa tuturor pe 21, meritati sa reusiti !:thumbup:
Lav-Cris a scris:

Nu sunt conditii speciale ale mostenirii legale:
a) vocatia succesorala legala sau testamentara;
b) nedemnitatea succesorala;
c) capacitatea succesorala

Nu sunt de acord cu raspunsul dat pt ca:
- pt ca, in cazul mostenirii legale sunt 3 conditii speciale:
1 sa aiba vocatie succesorala legala
2 sa nu fie nedemna
3 sa nu fie dezmostenita
Intrebarea se refera la conditii care nu sunt speciale deci
- varianta de la a eu o consideram corecta daca nu era acel sau testamentara nu se pune semn egal intre vocatia succesorala legala si cea testamentara, iar prin folosirea lui sau exact asta face, le pune pe picior de egalitate.
- varianta de la c nu e corecta deoarece capacitatea succesorala e o conditie generala nu una speciala
buna dimineata,
ma delectez cu procedura penala.... X-(, dar nici nu vreau sa ma mai uit pe grile sau spete ca-mi fuge din nou avantul!!!
vad ca voi sunteti la civil...

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)