avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
Da, bine gandit, dar mai sunt. Am citit undeva dar nu mai stiu unde sa caut ! La ce haos am in cap!
Forma scrisa e ceruta ad validitatem si ptr:
contractul de voluntariat,
contractul de constituire a garantiei reale mobiliare
contractul de cesiune a drepturilor asupra marcii
exprimarea consimtamantului de a dona tesuturi si organe umane in scop terapeutic
actul constitutiv al societatilor comerciale( cand nu se afla printre bunurile subscrise un teren-altfel forma autentica)
si ca sa reiau eu o intrebare mai veche, tranzactia extrajudiciara cand prin ea se realizeza o donatie deak zice ca trebuie forma ad validitatem.
Referitor la locatiune vorbeam cu o prietena si ii spuneam ca la locatiune daca s-a inceput executarea contractului, neexistand nici un contract, locatorul:
- poate face dovada cu chitanta prin care i-a platit locatarul
- daca nu exista contract, executarea acestuia fiind in derulare, iar locatarul nu mai este de acord cu cuantumul chiriei, locatorul poate cere o expertiza de stabilire a pretului
- daca sunt neintelegeri cu privire la termen, se face trimitere la obiceiul locului
- locatorul a pierdut contractul din cauza de forta majora se poate dovedi cu martori

Cu privire la parerea ca regulile de la depozit ar putea fi aplicabile la locatiune eu nu sunt de acord. Ambele contracte sunt contracte numite, cu reguli speciale. Aceste reguli se combina cu regulile generale.
carmen_miron a scris:

Acum trec a doua oara. Tu?
buna dimineata,
prin civil si proc.civila am trecut o data... dar cu astea lucrez...
prin penal si proc.pen. trec a doua oara, dar cu astea am lucrat f.putin...
hm...
apropo' de contracte... daca sunt contracte numite, se aplica regulile speciale fiecarui contract, daca nu sunt numite... regulile de interpretare a actului juridic civil; daca e speta, (contr.de locatiune fara inscrisul probator), atentie, poate fi un caz de imposibilitate de preconstituire a inscrisului, poate l-a pierdut, dar in cazul asta ar trebui sa existe un ex. la adm.fin., sau, din regulile de la contr.de locatiune...si, oricum, atentie la dovedirea actului cu val.peste 250 lei...

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)