salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
Descendentii de gr. I la cine sa-i raportezi? La parinte, ca numai fata de el pot fi in acelasi timp descendenti, si de gr. I, eu nu vad alta cale. Si atunci pe cine sa reprezinte, ca parintele a murit, pe el il mostenesc in nume propriu. In Boroi, la pag 536 spune ca descendentii pot veni la mostenire in nume propriu sau prin reprezentare, cf art. 669 C.civ., iar in cod sunt doua variante , si din a doua rezulta ca vin prin reprezentare cand nu sunt de gr. I.
Pentru grila asta sucita am citit toata mostenirea legala, si as raspunde la fel:A.:-/ Altfel nu pricep...
pe naiba!
descendentii copiilor defunctului si descendentii din frati si surori vin prin reprezentare; asa zice deak
descendentii de gr.I sunt copiii
ce raspuns au considerat corect???
uite cum vad eu aceasta grila: ei sunt cum bine ai spus descendeti de gradul I raportat la ascendentul lui privilegiat(parinte), dar daca parintele e decedat poate veni prin reprezentare, numai daca acesta a decedat dupa ascendentul ordinar(bunic), daca ascendentul sau privilegiat a decedat inaintea ascendentului ordinar el vine numai in nume propriu pentru ca nu mai poate culege mostenirea prin reprezentare. Raspunsul corect la general este ca poate culege mostenirea atat in nume propriu cat si prin reprezentare, pentru ca avem in vedere toate mostenirile de care ar putea beneficia nu numai mostenirea ascendentului sau privilegiat.