Cheltuielile din agricultura reprezinta in momentul de fata aproximativ 40% din bugetele anuale europene, fiind un punct cheie al politicilor europene. Politica agricola comuna a fost modificata ultima data in anul 2003, dar dupa aderarea a 12 state noi a devenit evident faptul ca aceasta politica va trebui adaptata noilor provocari. Parlamentul a decis asupra pozitiei proprii si este pregatit de negocieri.
Newsletter avocatnet.ro: „Viitorul digital" și „10 de azi" Primești gratuit suplimentul de weekend despre impactul tehnologiei și cum să folosești AI, plus sinteza „10 de Azi" (L-V) cu cele mai importante știri și noutăți legislative. Rămâi informat, zi de zi și weekend de weekend!
In 13 martie 2013, Parlamentul European a votat in plen amendamentele la propunerea Comisiei de reforma a politicii agricole. Acesta va fi punctul de plecare pentru negocierile cu statele membre, care vor incepe la sfarsitul lunii martie sau inceputul lunii aprilie.
In acelasi timp, Parlamentul, Comisia si statele membre lucreaza la stabilirea politicilor europene pentru perioada 2014-2020. Noua politica agrara ar trebui sa fie implementata de la inceputul anului 2014.
Reforma politicii agricole comune examineaza mai multe chestiuni: distribuirea bugetului pentru agricultura in mod egal intre noile si vechile state membre, reducerea birocratiei, controale mai simple, o distributie mai corecta a platilor directe, stimularea fermierilor pentru a adopta metode ecologice, promovarea muncii in agricultura catre tineri, garantarea unui pret corect pentru fermieri si pozitia UE pe piata concurentei la nivel global.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Conform legislației în vigoare, este strict interzisă copierea, reproducerea, redistribuirea, republicarea sau orice altă formă de reutilizare a acestui conținut, integral sau parțial, fără consimțământul scris al avocatnet.ro. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală.
Noul AI Act generează confuzie în mediul de afaceri, companiile neștiind exact dacă și cum li se aplică aceste reglementări. Multe firme utilizează deja sisteme AI (chiar și fără să realizeze) și se expun riscurilor legale semnificative, cu amenzi care pot ajunge până la 35 milioane EUR sau 7% din cifra de afaceri globală, pe lângă potențialele daune reputaționale.
La curs, alături de Alin Popescu, fondator avocatnet.ro
și specialist cu peste 25 de ani de experiență în consultanță și antreprenoriat tehnologic, veți învăța să identificați sistemele AI utilizate în companie, să evaluați riscurile, să implementați măsuri de conformitate și să transformați obligațiile legislative într-un program structurat în 20 de pași.
Comentarii articol (0)