Multi sunt oamenii care vorbesc in ultima vreme despre "delicventi" si "delicventa", mai ales de cand plimbarile la DNA ale anumitor persoane publice sunt la ordinea zilei. Putini sunt, insa, cei care sesizeaza ca cele doua cuvinte sunt gresite.
Newsletter avocatnet.ro: „Viitorul digital" și „10 de azi" Primești gratuit suplimentul de weekend despre impactul tehnologiei și cum să folosești AI, plus sinteza „10 de Azi" (L-V) cu cele mai importante știri și noutăți legislative. Rămâi informat, zi de zi și weekend de weekend!
Desi sunt utilizate foarte des, cuvintele delicventi, delicventa si celalalte din familia lor lexical nu sunt corecte in forma aceasta. Greseala apare pentru ca din structura lor lipseste litera “n”.
Mai exact, potrivit Dictionarului Explicativ al Limbii Romane, corect este sa spunem si sa scriem:
Delincvent
Delincventa
Pentru cine a uitat, consemnez mai jos si sensurile celor doua cuvinte:
Cititi aici toate articole publicate in Ghidul pentru supravietuirea limbii romane.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Conform legislației în vigoare, este strict interzisă copierea, reproducerea, redistribuirea, republicarea sau orice altă formă de reutilizare a acestui conținut, integral sau parțial, fără consimțământul scris al avocatnet.ro. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală.
Noul AI Act generează confuzie în mediul de afaceri, companiile neștiind exact dacă și cum li se aplică aceste reglementări. Multe firme utilizează deja sisteme AI (chiar și fără să realizeze) și se expun riscurilor legale semnificative, cu amenzi care pot ajunge până la 35 milioane EUR sau 7% din cifra de afaceri globală, pe lângă potențialele daune reputaționale.
La curs, alături de Alin Popescu, fondator avocatnet.ro
și specialist cu peste 25 de ani de experiență în consultanță și antreprenoriat tehnologic, veți învăța să identificați sistemele AI utilizate în companie, să evaluați riscurile, să implementați măsuri de conformitate și să transformați obligațiile legislative într-un program structurat în 20 de pași.
Comentarii articol (16)