avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Activitate burdusel liviu

Activitate burdusel liviu

Buna ziua,
Am deschis un proces de iesire din idiviziune unde eu sun reclamant si sunt reprezentat de un avocat ,iar sora mea este parata in acest proces. Instanta solicita sa depun anexa 24. Cine cere acest document? Avocatul meu sau sora mea care este parata ?
Buna ziua,
fica mea este angajata ca vanzatoare la un magazin privat unde are salariul minim pe economie.Patroana le da si 20 de bonuri de masa pe care le considera parte integranta din salariu adica din 1250 ron( salariu minim) se fac toate retinerile legale se scade contravaloarea bonurilor si aceia sun banii pe care ii primeste in mana.Este legal sa calculeze astfel salariul (bonuri+bani=salariu minim)?In cazul unui concediu medical de o luna pentru sarcina cu risc(75%) a primit 700 ron.Daca nu este legal ce putem face?
Multumesc!
Răspuns la discuția TVA la imputatie
motorina este calculata la pretul de pompa
Buna seara,
in cadrul societatii unde lucrez s-a dat o nota interna referitoare la folosirea masinilor de serviciu.Avand lucrari in toata tara suntem nevoiti sa ne deplasam cu masinile de servici pe care le avem in dotare si care au montate pe ele GPS.In nota interna se prevede ca pentru folosirea masinii in interes personal se imputa motorina consumata pentru kilometrii efectuati + 20% uzura.Sunt de acord cu aceasta decizie si am fost de acord cu tote retinerile de pana acum,dar luna aceasta a aparut un element nou care ma intriga.Pentru luna trecuta s-a emis o factura in care apare : consum/km x nr. kilometrii parcursi x pret motorina/l +20% +TVA 24%.Este normal sa se adauge si TVA-ul ?Ce servicii mi-au facturat ei sau ce mi-au vandut ca sa adauge si TVA. Este normal? Este legal? Pe factura la produse,servicii scrie Imputatie.:(
Pentru un magazin mixt este neaparat nevoie de autorizare DSV si DSP?
Daca eu sunt administratorul fimei si unic asociat , fata mea are voie sa vinda la magazin daca eu sunt plecat dupa marfa?
Am deschis recent un srl-d ca unic asociat si administrator al firmei.Acum m-am asociat ne oficial cu un prieten si am deschis un magazin . Investitia in marfa a fost cam 50%-50%.Eu am suportat cheltuielile cu deschidera punctului de lucru ,deoarece initial aveam al obiect de activitate ce nu necesita punct de lucru.plus cheltuieli cu vitrina frigorifica;raftururi,casa de marcat.etc.Ce procedura legala exista sa -i recunosc contributia in firma?Ce implica si cat costa?
Daca am un apartament cumparat prin programul prima casa , pot face sediu de firma in el?
Problema este ca eu am fost sfatuit de un consultant si am facut un act de comodat unde comodant este firma ,iar comodatari suntem trecuti eu si sora mea .In plus am anexat si o declaratie din partea surorii mele din care rezulta ca este de acord ca firma sa aibe sediul social la adresa respectiva.Daca a fost un abuz,un refuz neintemeiat , cum pot sa procedez?
Unde se pot face aceste demersuri pentru obtinerea certificatului dupa mama?Impozitul l-am platit in fiecare an pentru toti,fiecare din noi(eu,sora mea si mama) aveam cota noastra de impozit.Dupa decesul mamei am preluat impreuna cu sora si paartea de impozit a mamei.
Zilele acestea am vrut..vreau sa deschid o fima,am facut toate actele necesare am dat imputernicire unei persone sa depuna dosarul in numele meu , dar mi-a fost refuzat dosarul deoarece sediul social am vrut sa-l fac la adresa mea , dar actul casei este un certficat de mostenitor emis in 1975 unde sunt trecuti ca mostenitori ,eu ,sora mea si mama mea care a decedat in 1998 si in toata aceasta perioada nu am facut dezbatera mostenirii.Am folosit acest certificat ca dovada de propietate in foarte multe ocazii si nimeni nu m-a intors sa-mi spuna ca nu este bun.Asta este adresa mea de corespondenta ,aici am domiciliul ,pe aceasta adresa vin facturile.De ce nu este bun la ORC? Va rog sa ma luminati daca vreti.Multumesc.