Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Activitate loredanastiuca

Activitate loredanastiuca

Buna ziua!As dori sa stiu in ce conditii se poate obtine custodie exclusiva?Mentionez ca am un copil minor de 8 ani si urmeaza sa nasc al doilea copil in maxim o luna!Sotul este violent cu mine si copilul, dar nu am probe decat niste poze cu vanataile pe care mi le-a facut-nu am depus nici o plangere la politie.Vreau sa stiu daca am vreo sansa sa obtin custodie exclusiva, pt ca as vrea sa plec cu copiii din tara-aici nu am pe nimeni, nu am nici un sprijin-parintii mei sunt plecati din tara!Multumesc
As vrea sa inmatriculez un autoturism in RO care este in prezent inmatriculat in BG. Am inteles ca pot sa dau statul in judecata si cu hot judecatoreasca pot sa o inmatriculez fara sa mai platesc taxa de poluare care este abuziva.
Doresc sa stiu daca e adevarat.
Vreau sa va mai intreb daca radierea auto din BG se face inainte de inmatriculare sau se poate si dupa inmatricularea in Ro.
Va multumesc!
Buna ziua,

Am nascut cu 3 luni inainte de termen, si as dori sa stiu urmatoarele

- daca optez pt 1 an de concediu de crestere copil, acesta va inceta cand copilul face un an, sau la un an de la data la care s-a incheiat concediul de maternitate

- daca optez pt 2 ani, angajatorul mai este obligat sa ma primeasca la locul de munca dupa terminarea celor 2 ani
- daca optez pt 1 an, pt a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa ma intorc inanite de a implini copilul 1 an

- daca optez pt 2 ani, si ma intorc mai devreme la servici beneficiez de stimulentul de insertie
- ce suma voi primi, daca anterior nasterii am avut 4 luni somaj aferent salariului minim pe economie, si 8 luni salariul de 1580 RON.

Va multumesc anticipat.
Buna seara,
As dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere copil, in conditiile in care sunt angajata cu contract de munca pe PERIOADA DETERMINATA, contract care a inceput la 1 Decembrie 2010, si va expira la 1 Decembrie 2011.
Mentionez ca urmeaza sa nasc la inceputul lunii noiembrie 2011, iar inainte de 1 Decembrie 2010 am fost in somaj si nu am avut intrerupere (mai aveam o luna de somaj in momentul in care am inceput sa lucrez pt societatea la care activez in prezent).
Va multumesc.
Răspuns la discuția CALCUL IMPOZIT PFA
Sa inteleg ca un PFA poate sa opteze pt una din cele 2 modalitati de impozitare?

Care ar fi avantajul in care opteaza pt prima varianta?


Multumesc!
Imi poate spune cineva cum se calculeaza impozitul in 2011 pentru un taximetrist care e PFA? Se calculeaza 16% din incasari (venit), sau se deduc si anumite cheltuieli?

Va multumesc!
Va multumesc pentru raspunsuri! A intrebat si la ITM, dar pana in prezent nu exista nici un CIM inregistrat. Problema este destul de recenta, persoana respectiva a renuntat de a lucra in institutia respectiva pe 28.09. In acea zi i s-a solicitat sa faca o cerere prin care sa solicite incetarea contractului de munca, motivandu-se ca asa se procedeaza dpdv legal in perioada de proba.

Persoana a facut cererea, dar in cerere a specificat ca incepand cu data de 20.09 se afla in perioada de proba in cadrul institutiei respective, mentionand in cerere ca nu a semnat nici un contract de munca pana in prezent, respectiv, data de 28.09.

Dupa ce le-a trimis cererea respectiva, dupa adresa de mail personala, pt k nici adresa de mail nu i se crease in institutia respectiva, au inceput sa o ameninte, ca daca nu va semna contractul de munca va avea de suferit repercursiuni.
Buna ziua,

O persoana se confrunta cu urmatoarea problema: este in somaj, si a primit o oferta de munca in cadrul unei institutii si a acceptat oferta prin email, nesemnand nimic. Si-a petrecut 6 zile lucratoare in institutia respectiva, timp in care 4 zile lucratoare a fost trimisa intr-o alta localitate pentru training. In tot acest timp, nu i s-a dat nici un contract de munca sa semneze, nici acolo unde a fost la instruire, nici cand s-a intors in orasul unde urma sa lucreze propriu-zis.

In a 6-a zi pers respectiva s-a razgandit, si a comunicat ca nu doreste sa lucreze in institutia respectiva, deoarece nu a fost multumita de conditiile efective de lucru.

Acum este amenintata de institutia respectiva, ca respectivul contract de munca, pe care nici nu l-a vazut, si nici semnat, va fi dus la ITM pentru a fi inregistrat, chiar daca el nu a fost semnat de angajat, si astfel pers respectiva va pierde somajul.

Este posibil ca un contract de munca sa fie inregistrat la ITM, fara semnatura ambelor parti????

Va multumesc anticipat!
Vreau sa stiu daca din punct de vedere legal este corect ca planul de restructurare in cazul concedierii colective sa fie trimis mai intai catre ITM si AJOFM si apoi sa aiba loc intalnirea cu sindicatele si prezentarea planului.
As dori sa stiu ce motiv plauzibil de renuntare la demisie pot scrie in cererea de revenire, fara ca acesta sa ma afecteze din punct de vedere legal.Lucrez intr-o banca si mi-am dat demisia din cauza neintelegerilor pe care le aveam cu directorul agentiei. Cererea de demisie a fost aprobata de director si directoarea de regiune, urmand sa mearga spre aprobare catre Presedintele bancii. La o sapt dupa ce mi-am dat demisia am aflat, din surse neoficiale, ca agentia in care lucrez se va inchide si va avea loc o concediere colectiva. Daca revin asupra deciziei mele de demisie pt a primi somaj, ce motiv trebuie sa invoc, tinand cont ca stirea despre inchiderea agentiei nu este oficiala.