avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate calin_andrei

Activitate calin_andrei

Buna ziua,

In situatia in care administratorul societatii ezita/refuza sa depuna cererea de intrare in insolventa din partea debitoului, asociatii pot prin hotarare AGA sa mandateze pe altcineva sa faca acest lucru? Inclusiv pe unul dintre asociati? Sau numai administratorul poate depune din partea debitorului?

Multumesc!
Buna ziua,

Nu stiu daca poate ajuta cineva, dar totusi va intreb: undeva la tara, intr-un sat, in cadrul unui resort/pensiune (care functioneaza ca unitate turistica omologata) se organizeaza o petrecere in aer liber. Se intentioneaza sa se faca un foc de artificii (mic, modest) la 12:00am si sa cante live 2 trupe (10:30pm - 12:00am si 01:00am - 02:00am).

Este nevoie de vreo autorizatie? Si daca da, cine ar trebui sa o elibereze si cine ar trebui sa aplice pentru eliberarea ei? Persoana fizica care organizeaza petrecerea? (care de fapt plateste petrecerea) Unitatea de turism la care se tine petrecerea? Cel care executa focul de artificii?

Multumesc!
Buna ziua,

Am doua intrebari relativ simple legate de mandatul de administrator care a fost acordat pe 4 ani si este acum expirat:

In primul rand, care sunt formalitatile de prelungire? Se face hotarare AGA si se depune la O.R.C.? Sau se modifica si actul constitutiv si se depune ca mentiune la O.R.C. noul act constitutiv impreuna cu Hotararea AGA?

Si, in subsidiar, vreau sa va intreb care este durata maxima pentru care se poate acorda mandatul administratorului? Se (mai) poate acorda mandat nelimitat?

Multumesc!
Buna ziua,

In situatia in care am depus o contestatie fata de decizia (nemotivata) a unui organism de control (AFIR in speta) in care am cerut motivarea deciziei lor si, bineinteles ca am contestat decizia, iar dupa expirarea termenului prevazut pentru solutionarea acesteia NU am primit nici un fel de raspuns, cum procedez pentru obligarea autoritatii la formularea unui raspuns?

Ma pot adresa direct instantei de contencios adiministrativ? Trebuie sa parcurg procedura prealabila in care sa fac o plangere adresata autoritatii ierarhic superioare, respectiv ministerului in speta?

Multumesc!
Buna ziua,

In situatia in care am primit o adresa de la un partener care isi desfasoara un audit, adresa prin care ni se cer o serie intreaga de informatii contabile, inclusiv realizarea unor situatii, intreb daca suntem obligati sau nu sa furnizam aceste informatii.

Si daca da, ce temei legal exista.

Multumesc!
Buna ziua,

Cine stie mai multe detalii legate de procedura contestatiilor asupra Raporturilor de Evaluare ale AFIR? Inteleg ca termenul de raspuns la contestatii este de 10 zile lucratoare + 10 zile lucratoare in cazuri de exceptie. Ce se intampla daca nu se primeste raspuns la contestatie nici dupa aceste 20 zile? Ce instrumente are contestatarul la indemana?

Multumesc!
Anagjatorul are dreptul de a opta intre returnarea impozitului si acordarea bonurilor?
Buna ziua,

In speta s-a incetat CIM prin acordul partilor. Desi angajatorul a retinut comisionul din ultimele 2 salarii pentru bonurile de masa, nu le-a mai acordat pe acestea sau contravaloarea lor.

Ce posibilitati are angajatul (fostul angajat) in aceasta situatie? Instanta este singura solutie sau exista si alte optiuni? ITM are atributii?

Multumesc !
Facturile sunt emisa dupa intrarea in vigoare a NCC. Risc totusi respingerea actiunii daca se ridica exceptia prescriptiei ?
Dar daca cer emiterea unei ordonante de plata pentru toate sumele si mi se ridica la primul termen exceptia prescriptiei pentru o parte din sume, imi pot diminua pur si simplu cererea, sau exista posibilitatea ca actiunea sa fie respinsa ?

Cat despre sumele prescrise, da, sunt sigur ca a intervenit prescriptia.