avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Activitate laluca

Activitate laluca

Dacă pentru 2 minori a fost emisă ordonanta presidentiala de plasament in regim de urgență si tatal acestora a ascuns copiii să nu-i poate fi luați și refuză sa-i predea autorităților care sunt consecintele si ce masuri pot fi luate. Multumesc.
Nu este adevărat. Se majorează doar la primar și viceprimar.În lege se specifica: respectiv primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene
Conform art.116 alin.1 din Legea nr,215/2001 secretarul UAT trebuiesa aiba studii superioare juridice sau administrative (facultate).
Răspuns la discuția Transfer la cerere
Buna ziua,
Din cate stiu eu daca postul a fost deja scos la concurs nu mai puteti face nimic. Modalitățile de ocupare a functiilor publice sunt prin concurs, transfer, detasare și redistribuire. Daca postul nu a fost scos la concurs puteti discuta cu conducatorul institutiei sa scoata postul pentru transfer.
Răspuns la discuția Salarizare Functionar Public
Buna ziua,
Si eu lucrez tot la o primarie. Din cate stiu nu puteti ocupa atatea functii. Sunteti incadrat pe o anumita functie si pentru celelalte aveti delegare de atributii. Salariul nu-l puteti negocia ci el este stabilit conform functiei si vechimii pe care o aveti. Probabil vi s-a stabilit gresit salarizarea sau ati beneficiat de un spor.Cereti explicatii persoanei de la resurse umane sau celei care face statele de plata. Va doresc o zi buna.
Da, pentru anul 2011 s-ar putea sa respinga actiunea ca tardiva. Am reusit sa gasesc un model de cerere in instanta pe aceasta speta si voi actiona in instanta ca si alti colegi,
01.01.2011 si in continuare, până la includerea acestuia in salariu.
Am vazut pe portalul mai multor tribunale cerere de chemare cu obiectul dosarul-litigiu privind funcţionarii publici (Legea Nr.188/1999) acordarea diferenţei de salariu reprezentând includerea premiului anual in salariul lunar, incepând cu 01.01.2011 şi in continuare, până la includerea acestuia in salariu. Si eu as dori sa deschid o astfel de actiune dar nu am gasit nici un model ce cerere cu acest obiect. Poate ma poate ajuta cineva care a deschis actiune cu modelul de cerere. Multumesc anticipat.
În cat timp se poate relua un concurs pentru un post din sistemul bugetar deoarece la selectia dosarelor nu a întrunit nimeni conditiile.
Aș dori să știu după cât timp se poate relua concursul de ocupare a postului de administrator patrimoniu școală deoarece la selecția dosarelor nu a trecut nici o persoană. Eventual baza legală. Multumesc anticipat