avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Activitate AnnaM

Activitate AnnaM

Mulțumesc mult.
Certificatul medical nu are codurile mentionate la art. 56 si nu a obtinut viza medicului expert.
Inteleg ca putem refuza la plata certificatul.
Certificatul il returnez salariatului?

Multumesc.
Buna ziua,

Am primit un concediu medical emis de catre medicul de familie, insa lipseste avizul medicului expert (mentionez ca salariatul a prezentat medicului adeverinta eliberata de catre angajator, mentionand ca are mai mult de 90 de zile de concediu medical in ultimele 12 luni si totusi a eliberat certificatul. Este normal?).
Se poate refuza la plata acest certificat?. Ce se intampla cu formularul - concediul medical? Il returnez salariatului?

Va multumesc
Buna ziua,

Decizia de lichidare se intocmeste (dateaza) obligatoriu in ziua incetarii cim? De asemenea, transmiterea ei in revisal se face obligatoriu in ziua incetarii cim? Sau poate fi intocmita (datata), de exemplu, cu 2/3 zile inainte de ziua incetarii cim si transmisa in revisal anterior zilei lichidarii?

Multumesc.
Răspuns la discuția Calcul salariu part-time
Multumesc mult. Intr-adevar, am omis sa mentionez ca nu mai are alt loc de munca part-time. Multumesc de raspuns.
Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva cu un calcul salarial part-time?
Spre ex. salariul brut este 1002 brut pentru norma de 2 ore/zi. cas = 475, cass = 190, deducere = 510 iar suma ramasa de impozitat este cu - . Cum se calculeaza impozitul? Am vazut ca pe calculatoarele on-line ca impozitul este 0, dar un contabil mi-a spus ca impozitul se adauga la salariul net respectiv cei -17 lei se adaugala salariul net si ulterior angajatorul isi recupereaza impozitul platit printr-o declaratie de recuperare a impozitului ce se depune la finante. Sunt cam nedumerita in urma acestei afirmatii. Pe mine ma intereseaza ca netul rezultat sa fie 337 lei.

Va multumesc.
Buna ziua,

Stie cineva cum se va calcula si retine CASS pentru un contract de munca part-time, incepand cu 01,01,2018? Calculat la nivelul salariului minim brut sau in functie de norma de munca (ex. 2 ore /zi)?

Multumesc.
Buna ziua,

Incheierea unui act aditional se face inainte de producerea efectelor. Dar in actul aditional pot sa mentionez ca isi produce efectele incepand cu prima zi din luna chiar daca aceasta este o zi de sambata sau duminica? Sau trebuie sa mentionez ca isi produce efectele incepand cu prima zi lucratoare a lunii. (exemplu luna decembrie 2017, inregistrez in revisal cel tarziu in 29 noiembrie cu producere efecte 01,12,2017 sau cu producere efecte din 04,12,2017)?

Multumesc mult.
Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva cu informatii privind completarea declaratiei 112 (anexa 1.2, sectiunea A, punctele 1-7) in cazul unui contract de munca cu timp partial de 7 ore/saptamana si in cazul unui contract de munca cu timp partial de 15 ore/luna?


Multumesc.
Răspuns la discuția Angajare cetatean german
Contributiile sa platesc in Romania sau Germania?
Din punct de vedere fiscal trebuie indeplinita vreo procedura?
Multumesc.