Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Activitate sejc

Activitate sejc

Am o sentinta definitiva si irevocabila care obliga comisia locala si judeteana sa-mi emita un titlu de proprietate pentru un teren a carui amplasament a fost stabilit de expert desemnat de judecatorie.Sentinta am depus-o la primarie drept pentru care mi s-a intocmit proces verbal de punere in posesie.In 11luni nu am primit titlul din cauza ocpi care refuza sistematic sa avizeze documentatia depusa de primarie pe motiv pe care am inteles eu ca nu are plan parcelar.Pe undeva mi se sugereaza sa platesc eu intocmirea planului parcelar ceeace presupune o suma care intrece cu mult valoarea terenului.Am adus la cunostnta prefecturii.prefectura trimite primariei.primaria se adreseaza ocpi si tot asa la infinit...Dincolo de vinovatii perdantul sunt eu .Executorul judecatoresc mi-a spus ca in urma unui onorariu destul de substantial ,platit initial de mine- nu poate decat sa someze cele doua comisii si eventual sa le amendeze pentru intarziere.Ma gandesc sa chem in judecata cele doua comisii dar si ocpi pentru nerespectatrea unei hotarari judecatoresti.O fi bine?Rog ca cineva cu cunostinte in materie sa-mi spuna ce legi si articole din acestea sa invoc in sprijinul meu .Multumesc foarte mult pentru eventuala indrumare.
Am primit o decizie de revizuire a pensiei corespunzator oug 1/2011.In termenul legal am inaintat contestatie la comisia de contestatii.Ulterior am formulat cerere de chemare in judecata a casei de pensii.Intre timp dar inainte de primul termen al procesului am primit o noua decizie dar nu sunt multumit de rezolvare.Sa inteleg ca trebuie din nou sa inaintez contestatie la comisia de contestatii si o noua cerere de chemare in judecata? Multumesc pentru luminare.
m-am straduit sa nu apelez la un executor judecatoresc mizand pe faptul ca institutiile statului se vor conforma unei sentinte judecatoresti.Sincer m-am gandit si la posibilitatea a nu chieltuii o suma de bani respectiv onorariu executor judecatoresc.Se pare ca nu pot evita . in urma unui proces pe fond si un recurs sunt in posesia unei sentinte definitive si irevocabile care suna astfel:"admite actiunea formulata de ....(eu),domiciliat in......Constata nulitatea absoluta a titlului de proprietate nr.......emis pe numele autorului petentului.....(tatal meu).Obliga intimatele Comisia locala......si comisia judeteana......pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor sa reconstituie dreptul de proprietate pentru suprafata de......teren pe vechiul amplasament determinat de expertiza........si sa emita un nou titlu de proprietate pentru...(tatal meu),autorul ,actualmente decedat ,al petentului".In mai 2011 am depus textul sentintei la primarie.In iunie 2011 am fost invitat la primarie unde mi s-a intocmit fisa care precede emiterea titlului de proprietate si am fost pus in posesie.Ma lovesc de urmatorul obstacol.Primaria trimite procesul verbal de punere in posesie la oficiul de cadastru iar acesta refuza sa-l avizeze sub protectia diverselor motive cum ar fi:absenta unui plan parcelar la nivel primarie.Astazi am primit un telefon de la primarie prin care mi se recomanda sa angajez un topogeodez pentru efectuarea unor masuratori in ideia ca mai devreme sau mai tarziu voi face carte funciara.Pentru mine este ceva de neinteles.Dupa ce nu am cerut sa-mi achite cheltuielile de judecata asa cum a stabilit instanta acum mai trebuie sa angazez si topogeodezi.Rog un sfat de profesionist privind cum sa procedez.cineva mi-a spus sa ma adresz la cedo dar stiu ca este de durata.in speranta ca voi primi indrumare va multumesc.
Aveti mai multe solutii, dar prima consta in a va adresa unui Executor judecatoresc si solicitati punerea in executare a hotararii, inclusiv in ceea ce priveste cheltuielile de judecata.
Asa cum ati constatat direct, primaria se preface ca se impiedica si nu transmite sau nu intocmeste documentatia, cu scopul de a refuza executarea hotararii. Si aveti in vedere ca se poate solicita executarea silita a hotararii doar intr-un termen de 3 ani de la ramanerea irevocabila.
in urma unui proces pe fond si un recurs sunt in posesia unei sentinte definitive si irevocabile care suna astfel:"admite actiunea formulata de ....(eu),domiciliat in......Constata nulitatea absoluta a titlului de proprietate nr.......emis pe numele autorului petentului.....(tatal meu).Obliga intimatele Comisia locala......si comisia judeteana......pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor sa reconstituie dreptul de proprietate pentru suprafata de......teren pe vechiul amplasament determinat de expertiza........si sa emita un nou titlu de proprietate pentru...(tatal meu),autorul ,actualmente decedat ,al petentului".In mai 2011 am depus textul sentintei la primarie.In iunie 2011 am fost invitat la primarie unde mi s-a intocmit fisa care precede emiterea titlului de proprietate si am fost pus in posesie.Ma lovesc de urmatorul obstacol.Primaria trimite procesul verbal de punere in posesie la oficiul de cadastru iar acesta refuza sa-l avizeze sub protectia diverselor motive cum ar fi:absenta unui plan parcelar la nivel primarie.Astazi am primit un telefon de la primarie prin care mi se recomanda sa angajez un topogeodez pentru efectuarea unor masuratori in ideia ca mai devreme sau mai tarziu voi face carte funciara.Pentru mine este ceva de neinteles.Dupa ce nu am cerut sa-mi achite cheltuielile de judecata asa cum a stabilit instanta acum mai trebuie sa angazez si topogeodezi.Rog un sfat de profesionist privind cum sa procedez.cineva mi-a spus sa ma adresz la cedo dar stiu ca este de durata.in speranta ca voi primi indrumare va multumesc.
am chemat in judecata casa de pensii si astept intampinare.la intampinare pot prezenta obiectii sau pot face numai precizari?.multumesc pentru indrumare.
Conform art 7, alin.(2) din OUG 1/2011 urmeaza sa-mi fie aplicate retineri din pensie. Pot cere in instanta printre altele ca retinerile sa fie esalonate a fi platite lunar pe durata a 3 ani calanderistici? Multumesc anticipat.
Prin decizie a tribunalului judetean cererea de anulare a deciziei de recalculare a pensiei emisa in baza oug 735/2010 si mentinerea in plata a deciziei de pensie emisa in baza legii 164/2011 a fost respinsa.In noiembrie

2011 curtea de apel a admis cererea si a hotarat anularea deciziei de recalculare si mentinerea in plata a cuantumului stabilit prin decizia emisa in baza legii 164/2001. Casa de pensii sectoriala nu a tinut seama si a emis in prima decada a lunii decembrie 2011 o asa zisa decizie de revizuire in baza oug 1/2011.In asemenea situatie putem apela direct la CEDO?Ce articole din conventia pt. drepturile putem sa pretindem ca au fost incalcate?
PS.aceeasi Curte de apel la alta persoana a emis aceeasi hotarare dar cu precizarea :"....pana la intervenirea unei cauze legale".Sa inteleg ca aceasta persoana trebuie sa o ia de la capat in sensul tribunal,curte de apel si numai dupa aceea cedo? Va multumesc anticipat pentru lamurire.
Fost pensionar militar.Am primit decizia de revizuire de care sunt nemultumit drept pentru care m-am adresat comisiei de contestatii din m.ap.n. cerand anularea acesteia In cazul in care decizia nu-mi este anulata pe cine chem in judecata?casa de pensii sectoriala sau comisia pentru contestatii.
Multumesc anticipat pt.raspuns.
doamna,avocat,(ii cer scuze daca gresesc ) prezinta conceptii proprii statului totalitar.asta s-ar traduce prin,de aici eu hotarasc ce este legal.nu intentionez sa creiez dihonie dar am dedus ca exista ceva pe care nu vreau sa-l comentez intre avocati pe de o parte iar pe de alta parte intre avocati si judecatori.imi pare rau si remarc ca cei ce sunt initiatorii legilor lasa loc de interpretare.Privind SCMD sunt lucruri discutabile.Regret sincer ca a inpins lucrurile si catre niste interese materiale.Am incredere in justitia romana.Am incredere si in cedo.Stiu ca dincolo de prostiile ce le voi scrie eu,dansii isi vor face datoria.daca pierd inseamna ca asa este corect.daca castig,asa este corect.Sunt multe de comentat.Asa se intampla cand conceperea unor legi se lasa pe mana unor analfabeti
Am avut pensie speciala. In decembrie 2011 am primit o noua decizie zice-se de revizuire. Am inaintat contestatie la comisia de contestatii. Mai mult ca sigur contestatia imi va fi respinsa si voi primi un raspuns de complezenta. Voi trece in termenul legal la actionarea in justitie cerand anularea prezentei decizii de revizuire a pensiei. Corespunzator OUG 1/2011 casa de pensii sectoriala va incepe sa opereze retineri pe care considera ca mi le-au dat ei in plus in 2011. Vreau sa obtin stoparea retinerilor pe timpul procesului. Va rog din suflet sa-mi oferiti un model detaliat de cerere de ordonanta presedentiala pentru a obtine stoparea retinerilor pana la pronuntarea instantei pe fond.
- Pensie unica in familie, diminuata drastic
- Rate la banci intrucat in ianuarie 2009 nu se punea problema recesiunii economice
- Intra in practica guvernului Romaniei ca obligatiile de plata stabilite in instantele judecatoresti sa le amane dupa bunul plac
- Nevoi de mentinere a sanatatii
Multumesc anticipat si va rog frumos sa aveti bunavointa a ma ajuta