avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Activitate elena chilea

Activitate elena chilea

Buna seara.
1.Va rog sa imi explicati : factura pentru prestari servicii de proiectare, trebuie sa o emit cu TVA sau nu ? Sunt PFA neplatitoare de TVA.
Ce diferenta este daca o emit pentru o persoana juridica platitoare de Tva sau pentru o persoana fizica ?
2.Este necesar sa achizitionez casa de marcat ?
Multumesc.
Răspuns la discuția Plata cu cardul
Multumesc
Discuție Plata cu cardul
Pentru intreprinderi individuale este obligatorie acceptarea platii cu carduri ?
Răspuns la discuția Contract inchiriere
Multumesc
Buna ziua,
va rog sa ma lamuriti asupra unui contract de inchiriere spatiu comercial.
Daca spatiul este inchiriat pana la data de 15 iunie altei societati, se poate face un nou contract de inchiriere anticipat, dar valabil de la data incetarii celui actual ? Cum trebuie procedat acum cu contractul , pentru ca sa demaram mai urgent autorizarile spatiului ?
Răspuns la discuția Cumparare firma
Alternativa cea mai buna , fara batai de cap, ar fi sa infiintez o alta firma si sa preiau/cumpar stocul de marfa si dotarea firmei respective ?
Discuție Cumparare firma
Buna ziua, va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez pentru a cumpara o firma existenta, care functioneaza deja (activitate comert), intr-un spatiu inchiriat.Activitatea se intrerupe pentru actualizarea documentelor si ce modificari implica ?Care sunt riscurile ? Multumesc.
Am platit impozitul pentru un teren la primaria localiatii x in decurs de zece ani, terenul dovedindu-se acum ca de fapt este inregistrat in alta localiatate Y. Pentru cadastru avem nevoie de dovada impozitului platit de la primaria unde este acum inregistrat terenul. Primaria care a incasat banii nu doreste sa ii transfere primariei care trebuia sa ii incaseze de drept.Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in acest caz, pentru ca procesele cred ca sunt costisitoare si mai ales de durata.Multumesc.

:)
Poate sa imi spuna cineva daca mai este in vigoare ordinul nr.805 / 2 oct 1998 ?
Multumesc.


:(:(
Răspuns la discuția DEDUCERI CHELTUIELI COMBUSTIBIL
Multumesc ptr raspuns.
In urma unei inspectii fiscale ,dupa anularea deducerii , au stabilit impozitul suplimentar de plata.Am achitat acum toata suma si majorari de intarziere.Mai pot recupera ceva si cum procedez ?