avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Activitate gaina

Activitate gaina

Răspuns la discuția Compatibilitate
Trebuiesc prezentate mai mult detalii ca sa puteti primi o explicatie. Ce face expertul achizitii, in ce procedura este expert, dirigentia priveste o alta procedura ...?
Răspuns la discuția Cumparari directe
Estimarea se face pe fiecare proiect in parte. Nu are relevanta faptul ca achizitionati acelasi tip de serviciu in contextul in care socopul achizitiei difera de la un proiect la altul. Aceasta era si opinia ANRMAP astfel ca puteti achizitiona direct respectivele servicii.
Răspuns la discuția Justificare pret ofertat
In conditiile in care exista contradictie intre limitele stabilite de OUG 34/2006 si HG 925/2006 se aplica legea de rang superior, respectiv art. 202 alin 1^1 din OUG 34/2006. HG 925/2006 trebuie sa expliciteze sensul OUG nr. 34/2006 si nu sa aduge sau cu atat mai mult sa modifice prevederi ale ordonantaei. Comisia de evaluare este obligata sa ceara clarificari daca pretul ofertelor este mai mic de 80% din valoarea estimata.
In situatia unei PFA care desfasoara activitati impozitate pe baza de norma de venit, in cadrul Declaratiei 392 B, la rubrica cifra de afacerie se mentioneaza "valoarea normei de venit" (care a fost redusa cu 50%) sau "cifra de afaceri" relizata. Pun aceasta intrebare deoarece mi s-a spus ca anumite persoane de la Administratiile fiscale te indruma sa mentionezi valoarea normei de venit si nu a cifrei de afaceri desi, in regulile de completare a Declaratiei nu se face vreo mentiune in acest sens. De asemenea, intr-o asemenea situatie valoarea serviciilor prestate de catre mine va fi mai mare decat valoarea cifrei de afaceri ceea ce mi se pare exagerat.
Discuție Declaratia 220
Buna ziua.
Declaratia 220 trebuie depusa anual de PFA care desfasoara activitati impozitate pe norma de venit?
Imi puteti spune care este termenul pana la care intervenietul poate ridica exceptiile? Pun aceasta intrebare in contextul in care parata poate ridica exceptiile (mai putin cele de ordine publice) prin intampinare in termen de 25 de zile de la data comunicarii cererii de chemare in judecata. In masura in care cererea de interventie este facuta dupa trecerea acestui termen, mai poate invoca intervenientul exceptii?
Conform art 65 C.proc.civ.
Art. 65. - (1) Intervenientul devine parte în proces numai după admiterea în principiu a cererii sale.
(2) Intervenientul va prelua procedura în starea în care se află în momentul admiterii intervenţiei, dar va putea solicita administrarea de probe prin cererea de intervenţie sau cel mai târziu până la primul termen de judecată ulterior admiterii cererii de intervenţie. Actele
de procedură ulterioare vor fi îndeplinite şi faţă de el.
(3) În cazul intervenţiei principale, după admiterea în principiu, instanţa va stabili un termen în care trebuie depusă întâmpinarea.

Răspuns la discuția Corectarea ofertei financiare
ART. 80
(1) Comisia de evaluare are dreptul de a corecta erorile aritmetice sau viciile de formă numai cu acceptul ofertantului. În cazul în care ofertantul nu acceptă corecţia acestor erori/vicii, oferta sa va fi considerată neconformă.
(2) Erorile aritmetice se corectează după cum urmează:
a) dacă exista o discrepanta între preţul unitar şi preţul total, trebuie luat în considerare preţul unitar, iar preţul total va fi corectat corespunzător;
b) dacă exista o discrepanta între litere şi cifre, trebuie luată în considerare valoarea exprimată în litere, iar valoarea exprimată în cifre va fi corectată corespunzător.
(3) Viciile de formă reprezintă acele erori sau omisiuni din cadrul unui document a căror corectare/completare este susţinută în mod neechivoc de sensul şi de conţinutul altor informaţii existente iniţial în alte documente prezentate de ofertant sau a căror corectare/completare are rol de clarificare sau de confirmare, nefiind susceptibile de a produce un avantaj incorect în raport cu ceilalţi participanţi la procedura de atribuire.

Banuiesc ca este un ctr. de lucrari. In raport cu dispozitiile legale, primeaza preturile unitare si deci valoarea totala trebuie modificata cu acceptul sau. Pe de alta parte, daca procedura este integral electronica sau cu faza finala licitatie eloectronica pretul total este precizat in seap si nu mai poate fi corectat astfel ca intr-o asemenea situatie ar putea fi modificate doar anexele care insa, continand preturi unitare legea interzice corectarea acestora. Astfel oferta va fi declarata neconforma cu explicarea detaliata situatiei constatate si a conseicntelor negative care decurg de aici.
Trebuiesc solicitate clarificari. Din pct meu de vedere intrebarea ar trebuie sa fie una generala, in sensul sa precizeze care dintre valori reprezinta pretul ofertat si sa corecteze erorile aritmetice acolo unde considera el ca s-au strecurat. in functie de raspuns se va lua si decizia de stabilire a situatiei drept o eroare aritmetica ori de respeingere ca neconforma in temeiul art. 79 alin. (3) din HG nr. 925/2006.
va recomand sa evitati solicitari de tipul "corectati eroare materiala constatata" pt. dvs. nu conosateti daca lucrurile stau chair asa. LAsati ofertantul sa explice ce a urmarit atunci cand si-a elaboat propunerea financiara si aplicati legea in functie de explicatiile furnizate.
acea declaratie nu poate fi luata in condiserare deorece documentele trebuiesc prezentate doar in seap. din ac pct de vedere puteti face o contestatie. pe de alta parte, sunt sanse foarte mari ca CNSC sa oblige autoritatea la solicitarea de clarificari pt respectivul document iar ofertantul sa-l retransmite in seap. chiar daca ati avea motive de contestatie totusi sansele ca sa castigati licitatia sunt foarte mici din pct medu de vedere
Răspuns la discuția Garantie participare acord cadru
pai daca nu e procedura pe loturi garantia se elibereaza ldupa semnarea acordului cadru. daca era pe loturi se constituia pe fiecare lot separat. garantia de buna executie se constituie in maxim 15 zile de la semnarea fiecarui ctr subsecvent si se raporteaza la valoarea acelui contract.
din pct meu de vedere nici va trebuie un articol explicit explicit. este o prezumtie mai mult decat solida ca exista un conflict de interese. poate fi invocat inclusiv art 46 alin. 2 din OUg nr. 34/2006 ca argument si art 2 cu privire la asigurarea integritatii procesului de achizitie publica.