Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
pop_m
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Judecatorul nu e organ de cercetare penala.
Ca exemplu:
Daca dumneavoastra ati dat proprietarul in judecata, acuzandu-l ca, din cauza ca a folosit olandeze neconforme la instalatie, v-a produs prejudiciul, si proprietarul a adus certificat de conformitate pentru olandezele folosite, judecatorul nu va verifica mai departe daca nu cumva neconformitatea a fost pe teava de cupru sau PPR, sau ce o fi folosit acolo.
pop_m
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu puteti spune ca sunteti de buna credinta, din moment ce ati acceptat sa faceti un fals in acte (sa treceti in contract o suma mai mica).
Pe cale de consecinta reiterez recomanrarea primita si mai inainte, luati legatura cu un avocat, aveti o culpa, si aveti nevoie de consultanta de specialitate
pop_m
Utilizator 7din 7 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu o sa va convina raspunsul meu, dar....
Ziceti ca ati dat de pomana zilele alea de munca. Ati picat de fraier in povestea asta, insa legal nu o sa rezolvati nimic. Asa ca diminuati-va pierderile, si treceti peste asta - veti iesi mai castigat
Nu portam bataliile pe care le putem purta, purtam bataliile pe care le putem castiga....
pop_m
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Eu va recomand sa contactati un avocat, pentru asistenta juridica.
Prin intermediul lui ii trimiteti o corespondenta fratelui vitreg, in care ii propuneti o sulta pentru partaj. Aceasta poate fi calculata conform grilelor notariale (si instanta va face un calcul similar) - avocatul va sti sa va indrume cu valorile in cauza. Ii dati termen de acceptare, daca refuza sau ignora, deschideti actiune de partaj.
Si nu ii dati nicio cheie. Ii comunicati ca dreptul de proprietate e una, uzul e alta, si locuinta / masina sunt bunuri ale familiei dumneavoastra, nu domeniu public sa se plimbe oricine.
Inteleg ca un avocat / proces costa, insa atentie! fratele dumneavoastra vitreg, manat probabil de anumite frustrari (din cauza lor nu am avut eu tata, etc) cauta sa isi maximizeze profitul sau sa va faca rau. El pare a fi deja sfatuit de cineva cu ceva cunostinte juridice, si pregatit de razboi.
Atata timp cat nu vi se depaseste norma de munca de 8 ore/zi, as zice ca e o tematica de orgoliu.
Altfel, daca (dau un exemplu, ca ziceati de munca fizica) ca sap santuri sau intind cabluri 8 ore / zi, ce conteaza pentru ce departament o fac?
Bineinteles, daca sunteti nemultumit, aveti la dispozitie demisia - la ce criza de forta de munca e pe piata aici, nu cred ca veti avea dificultati in a va gasi alt loc de munca - poate chiar mai bun, mai bine platit, etc, decat aici
Eu v-as intreba cu ce va deranjeaza aceste delegari - implica ele alte tipuri de activitati decat ar trebui sa faceti in cadrul PRAM, sau e doar o chestiune de orgoliu?
pop_m
Utilizator 2din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Atentie, sunt anumite situatii in care donatia se poate revoca - vedeti codul civil, art. 1020 si urmatoarele.
E posibil ca nepotul sa incerce sa forteze o revocare pe motiv de ingratitudine (art. 1023, lit. c) - o duce pe matusa la el, si apoi o convinge sa zica ca v-a cerut ajutorul, si i l-ati refuzat.
Consultati-va cu un avocat, cum va puteti pune la adapost de un asemenea scenariu.
In rest, amenintarile cu "adu actele ca altfel te dau la politie / in judecata" sunt de ignorat.
Aceste documente inteleg ca au fost aduse la cunostinta conducerii gradinitei.
Si in cazul acesta cum justifica conducerea integrarea unui copil cu grad 1 de handicap intr-o grupa, alta decat una pentru asemenea cazuri?