avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate pop_m

Activitate pop_m

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1- nu il ocupa ilegal, au un contract.
2- mergeti la judecator pentru ca dumneavoastra considerati ca acel contract a incetat, ei (probabil) argumenteaza ca nu a incetat. In aceasta situatie judecatorul e singurul in masura sa "imparta" dreptatea(1).
3- politia nu va ajuta, pentur ca nu e o speta penala, ci una civila. Unde judecatorul stabileste ce e drept, si, daca partile nu se conformeaza, se apeleaza la executor (1)

Eu va inteleg ca va simtiti pagubit si nedreptatit, insa acesta e mersul dreptatii. Dreptate care, inainte de a se infaptui, trebuie sa ne asiguram ca e egala pentru toti. Dumneavoastra sustineti ca chiriasii nu au platit chiria pe doua luni, poate ei au o alta versiune - au trebuit sa plateasca cinestiece reparatii masive care cadeau in sarcina proprietarului, si nu le-ati returnat banii, asa ca considera chiria platita, etc. Nu zic ca asta e situatia in cazul dumneavoastra, doar va dau un exemplu ca sa intelegeti de ce trebuie sa ajungeti la o terta parte, obiectiva si specializata (judecatorul) care sa asculte parerea dumneavoastra, a chiriasilor, si sa decida cum stau lucrurile.


(1)Pentru ca suntem un stat de drept, civilizat, si nu ne impartim dreptatea singuri, cu pumnii si parul, dupa cum ni se pare
Deci scopul s-ar incadra la 4.c.
Presupunand ca cerintele de la art. 5 sunt indeplinite dpdv tehnic, pentru ca acele camere sa fie inconcordanta cu exigentele legale, ce avize sunt necesare? De la care autoritati?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti succesiunea dupa bunic, ca sa va clarificati care e de fapt partea bunicii, si cine (si cu ce cota) e proprietar pe apartament.
Apoi bunica va poate face contract de intretinere - dumneavoastra sa primiti partea ei de apartament, in schimbul prestatiei de intretinere fata de ea.
Dupa ce bunica moare, la partea ei vor veni la mostenire (cam aceiasi) mostenitori care vin si la bunic - si va trebui sa impartiti partea bunicii cu acestia. Chiar daca v-ar face testemane, unii mostenitori ar putea fi rezervatari, sa va atace testamentul (pentru incalcarea cotei) si sa primeasca ceva. Asa ca ar fi bine sa va ocupati de acest subiect acum, cat mai e bunica in viata.
Dumneavoastra confundati fiscalitateta (achizitie+montaj cu factura) cu legalitatea (sunt indreptate spre domeniul public)
Răspuns la discuția Drept de proprietate - mostenire
Acel document e facut de un notar, sau un document sub semnatura privata?
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti varianta de a-l lua sa locuiasca cu dumneavoastra, si de a-l ajuta astfel incat sa nu se mai simta singur si sa nu aiba nevoie de prezenta / serviciile doamnei.
Atata timp cat tatal dumneavoastra este in viata, veniturile si bunurile lui sunt mijloacele prin intermediul carora isi poate asigura confortul personal. Nu le puteti privi ca viitoarele dumneavoastra drepturi, pentru ca tatal dumneaovastra poate dispune cum vrea de ele.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Haideti sa clarificam firul evenimentelor:
- bunicii au murit acum ~40 ani
- fiul lor (ingrijit de dumneavoastra) a murit acum un an jumate
- nepotul lor (fiul fiului) a aparut acum si pretinde ca are testament
- dumneavoastra ati vandut casa dupa ce a murit fiul

Sunt cateva semne de intrebare:
- ce fel de testament are fiul? facut la notar, sau nu?
- cand a murit fiul, actele casei pe cine erau?
- dumneavoastra cum ati facut vanzarea? autentica, la notar, sau nu?
Răspuns la discuția Impozitarea tichetelor de masa
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ibn, va referiti la retinerile in favoarea angajatorului (pretinse daune), insa in cazul de fata retinerea e in favoarea statului, ceea ce e alta poveste.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand s-a petrecut a doua vanzare?
Dumneavoastra cand si cum ati aflat de a doua vanzare?


DeBruine a scris:

...[ așa s-au exprimat, fluturând în aer Decizia Judecătorească ]....



Asa s-au exprimat .... cine?