avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Activitate cls

Activitate cls

Răspuns la discuția Membru ONG
Va multumesc pentru raspuns.
Daca se poate o lamurire : ce acte se depun la judecatorie pentru inscrierea procesului vb al adunarii generale?
Discuție Membru ONG
Buna ziua. In OG 26/2000 se prevede faptul ca , in cadrul Consiliului Director, pot fi incluse persoane din afara Asociatiei ( pana la 1/4 din nr total al membrilor CD).
Care este procedura de includere in CD a acestor persoane?
Multumesc anticipat
Discuție Firma de export
Buna ziua.
Exista vreo varianta de societate cu obiect doar de export ( inteleg ca au facilitati de recuperare a tva-ului in termen de 2 saptamani)?
Multumesc anticipat
Buna ziua.
In cazul unui cetatean sirian cu viza de scurta sedere, care doreste obtinerea unei vize de lunga sedere (pt studii, mai exact), exista cumva exceptie de la regula potrivit careia cetateanul tb sa se intoarca in tara natala pentru a reintra cu viza de lunga sedere?
Multumesc anticipat
Buna ziua. Ma puteti ajuta cu cateva informatii (eventual model) despre actiunea separata pentru pensie alimentara?
Ce particularitati ar fi, daca tatal are si alti copii minori (din casatorie anterioara), pentru care insa NU plateste nici o pensie alimentara?
Discuție Contract ENEL
Buna ziua. Am cumparat anul trecut un apartament de la un dezvoltator care nu a depus nici un efort pentru a solicita incheierea contractelor individuale la ENEL 9 toate ap din bloc sunt in aceeasi situatie). Acum ni s-a solicitat o "atentie" pentru a pune lucrurile in miscare, in caz contrar amenintand ca eri nu mai achita factura comuna ( pe intreg blocul) si vom ramane fara curent.
In sarcina cui cade obligatia de a demara procedura pentru montarea contoarelor si incheierea contractelor individuale?
Multunesc anticipat
Buna ziua.
Vecina tatalui meu este dispusa sa ii vand acestuia un teren ( care a apartinut parintilor ei). Sucesiunea dupa parintii ei nu este inca facuta, are nevoie de un avans pt a o face.
In ce masura acest teren ( repet, succesiunea nu este inca facuta) poate fi obiectul antecontractului de vanzare-cumparare?

Multumesc anticipat
Buna ziua.
Ma intereseaza ce lege se aplica pentru stabilirea programului de lucru a personalului aeronautic civil navigant ( pilotisi insotitor de bord) in cazul sucursalei unei companii-mama din strainatate?
Este aplicabil Codul muncii sau exista legislatie specifica ?

Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția Vanzare-cumparare imobil ipotecat
Va multumesc tuturor celor care mi-ati oferit lamuriri asupra acestui aspect.
Buna ziua.
In ce conditii este in regula incheierea unui antecontract de vanzare-cumparare a aunui imobil ipptecat la banca? Mentionez ca , cumparatorul cunoaste situatia si este de acord.
Va multumesc anticipat