avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Activitate doina1234

Activitate doina1234

Discuție achizitie teren
In ce act normativ este prevazuta obligativitatea intocmirii unui raport de evaluare a unui teren in baza caruia comisia de evaluare a unei institutii publice poate negocia pretul minim sau maxim de achizitie?


Nu gasesc in L 247/2005.
Seful de serviciu poate cere salariatului nota justificativa. Ce se intampla insa daca directorul directiei respective nu este de acord cu acest lucru pentru ca nu considera ca salariatul nu si-ar fi indeplinit obligatiile de serviciu? Seful de serviciu trebuie sa se supuna deciziei directorului or nu?
in conditiile in care petenta cere autoritatii locale prin procedura prealabila ANULAREA si nu REVOCAREA asa cum prevede art.7 din legea contenciosului administrativ, pot invoca exceptia inadmisibilitatii actiunii pe instanta pe motiv ca nu a indeplinit procedura prealabila?Mentionez ca obiectului dosarului pe instant este anulare act administrativ.
Răspuns la discuția imputernicire
ii mai pot cere acest lucru acum ? pt ca a semnat deja toate actele ....deci imputernicirea va fi ulterioara semnarii acestora ...
Multumesc mult pt ajutor oricum.
Răspuns la discuția concesiune
Daca persoana a concesionat de la o institutie publica nu puteti concesiona de la ea si in nici un caz cumpara.Daca a concesionat de la o alta persoana juridica... cred ca e complicat si asa. Subconcesionarea este interzisa....art. 8 din oug 54.
Discuție imputernicire
La licitatie se prezinta societatea X . La registrul comertului apar ca si asociati y si z. Toate actele cerute de catre autoritatea contractanta sunt semnate de catre o persoana A care spune ca este director al sociatatii si prezinta in acest sens o imputernicire care suna cam asa"sociatatea x imputerniceste pe dl A in calitate de director, sa semneze bla bla bla toate actele cerute in fisa de date a achizitiei". Si semneaza director A pe care pune stampila societatii. Deci A se imputerniceste pe el insusi ...Imputernicirea nu e valabila din punctul meu de vedere. Dar intrebarea este el este descalificat sau in perioada de clarificari i se mai poate cere o noua imputernicire semnata de catre asociatii societatii sau de consiliul de administratie???
Răspuns la discuția achizitii
multumesc. dar daca partile nu mai pot fi puse in situatia anterioara? licitatia fiind electronica SEAP nu mai poate repune ofertele pt a putea fi vizualizate, deci pe cale de consecinta nici evaluate . Deci as cere nulitatea contractului deja existent degeaba. si as risca sa fiu data in judecata de candidatul castigator cu care am incheiat deja acel contract.
Discuție achizitii
Cine poate dispune anularea unui contract de servicii??? Numai instanta de judecata? Autoritatea contractanta a fost obligata de Curtea de apel la anularea procesului verbal de deschidere a ofertelor si la evaluarea ofertei reclamantului. Dar cum sa faca asta daca deja exista un contract in vigoare _?Cine cere anularea lui daca Curtea nu s_a pronuntat si asupra acestui aspect?
Discuție faliment
Care sunt deosebirile dintre reorganizarea judiciara si faliment?
Care sunt efectele lichidarii voluntare si falimentului?
va rog ajutati-ma. Multumesc.
Răspuns la discuția contracte
multumesc foarte mult.