avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Activitate pitirut

Activitate pitirut

MULTUMESC MULT!!
o intreprindere individuala poate face contract individual de munca ptr propriul administrator?? vazand ca are ca obiect de activitate comert cu amanuntul iar singura persoana ce vinde marfa in magazin este chiar titularul intrep.individuale!!
Discuție TVA

As avea rugamintea la d-voastra sa ma indrumati in problema urmatoare :
- achizitionam cu cardul de la SHELL UNgaria-combustibil (ei ne factureaza si figureaza in baza de date UE -VIES), insa achitiile se fac din toata Europa (Germani, belgia..franta si Romania).
- Ei ne factureaza cate o factura pe luna din fiecare tara iar aceasta factura are trecut distinct valoare fara tva, tva si val.totala in euro(inclusiv din Romania)
sunt considerate aceste facturi achizitii intracomunitare ??
- factura intocmita pt achizitiile din Romania pot sa o deduc la tva daca aceasta este emisa de Shell Ungaria si are tva 24%??
- unde sa raportez aceste facturi in declaratia 300?? si cu ce sume???
Mentionez ca ulterior , o firma de recuperare tva din Europa face demersurile necesare de recuperare a acestui Tva de pe aceste facturi si le voi opera pe venituri cand se vor returna la noi!
Multumesc mult pentru ajutor!!#-o
Răspuns la discuția Tva pe factura achizitii din UE
descrierea e proasta in ce sens?? este o simpla intrebare care poate avea unul sau mai multe raspunsuri/pareri...
Firma a primit o factura de la o firma italiana ptr.plata autostrazilor pe teritoriul Italiei si are si tva aferent (22% cat este cota in Italia).Cum se evidentiza aceasta achizitie in decontul 300...la ce rand..vazand ca nu este considerata o achizitie intracomunitara>>? se reparteaza in Vies>>?
O firma care la 01.02.2013 nu se incadra la microantreprinderi, ci era platitoare de impozit/profit( cifra de afaceri din 2012 >65000.euro) a calculat pe 2013 impoz/profit,insa la sfarsitul lui 2013 cifra de afaceri este <65000 euro (205300.lei), Cum se procedeaza in continuare?? trece la microantreprinderi din 2014?? sau din timpul anului 2013?? unde este reglementat regimul unor astfel de situatii?
in cazul unui concediu medical (neoplazii-cod 14),platit 100%, cum se suporta indemnizatia? tot 5 zile de angajator si restul din indemnizatii de sanatate sau se suporta in intregime din indemnizatii??
La multi ani,tuturor! Referitor la majorarea salariului minim de la 01.01.2014 la 850 lei,cum se procedeaza la salariatii cu studii superioare>??beneficiaza si ei de marire (850*2=1600.lei), sau nu este obligatoriu ptr,ei>??unde se precizeaza in lege ceva referitor la acesti salariati>??
ce se inregistreaza in cont.7417??(caci in bilant vine luat in calcul la cifra de afaceri)),caci eu am fonduri nerambursabile inregistrate in acest cont (poate ar trebui sa le duc in 7417??) cu ce influenteaza aceasta situatie raportarile financiare sau situatia firmei?
Răspuns la discuția Recuperare pierdere an 2012
multumesc mult; in cazul meu coincide pierderea fiscala cu cea contabila, iar in Cod.fiscal la art.26 explicatiile sunt destul de modeste!!