avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters161855

Activitate ContSters161855

Buna ziua

Detin un PFA (de vreo 5 ani de zile) cu activitate Taxi (transport de persoane in regim taxi).
Pentru desfasurarea activitatii in continutare a trebuit sa imi schimb masina, deci, am cumparat o alta masina de la o persoana fizica iar masina veche am vandut-o cu actele pe numele meu, iar nu pe numele PFA-ului.
Trebuie inregistrate in contabilitate aceste operatiuni?
Daca da, cum?
Parerea mea este ca, in primul rand, fiecare absolvent de studii universitare ar trebui sa isi redacteze singur lucrarea!

Dar daca ati fost inselat/a intr-un asemenea mod, inainte sa mergeti la politie sa depuneti plangere ar trebui sa va ganditi mai bine deoarece, in mod normal, politia ar trebui sa se autosesizeze si sa instiinteze unitatea de invatamant la care ar fi trebui sa prezentati lucrarea, asupra faptului ca ati incercat sa apelati la infractiunea de "inselaciune", care, in mod normal, are repercursiuni asupra dvs ;)
Buna ziua

As dori sa stiu daca legea 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice se refera strict la persoane juridice, sau include si persoanele fizice, deoarece in lege nu este prevazut acest aspect.

Va multumesc
Buna ziua

Ieri am fost la Primarie pentru a depune o cerere de autorizare a unui mars care se dorea a fi organizat pe data de 23, dar mi s-a comunicat prin telefon ca cererea a fost respinsa (urmand ca in cursul a vreo doua zile sa primesc raspunsul oficial, prin posta) pe motivul ca pe data de 25 Primaria organizeaza o manifestare publica pentru serbarea Zilei Armatei Romane.

Marsul care se vroia a fi organizat pe data de 23 avea acelasi scop (serbarea Zilei Armatei Romane). Primul pretext de respingere invocat de reprezentantul Primariei (prin telefon) a fost ca nu am trecut numele organizatiei, dar dupa ce i-am raspuns ca este organizat de persoane fizice am primit un alt pretext: ca Primaria organizeaza pe 25 o manifestare pe aceeasi tema si nu mai are rost sa organizam si noi (persoane fizice).

Este legal ca cererea sa fie respinsa cererea avand in vedere ca noi organizam cu 2 zile mai devreme, dar mai ales, este legal sa ni se interzica dreptul de a ne manifesta public, avand in vedere ca marsul nostru nu se suprapunea cu niciun alt eveniment?

Eu stiam ca in Legea Fundamentala a Romaniei (Constitutia) se prevede ca orice cetatean are voie sa se exprime public.



Rog sa raspunda cineva care cunoaste legislatia in domeniu, caci in acest caz nu am nevoie de presupuneri deorece timpul trece in defavoarea noastra (a celor care vor sa organizeze evenimentul)

Va multumesc.
Răspuns la discuția sucursala asociatie
Multumesc pentru raspuns ;)
Buna ziua
De unde pot afla daca o anumita asociatie are sucursala in judetul meu? ca am inteles ca sucursalele nu sunt inregistrate in registrul asociatiilor si fundatiilor
Deschisesem si eu un asemenea post acum cateva saptamani cu gandul ca poate exista vreo solutie, dar pana la urma m-am amagit degeaba, deoarece, dupa cum am invatat si in facultate:

Cand se creeaza un cont bancar, proprietarul isi asuma un risc in momentul in care doreste sa isi plaseze banii in banca, adica riscul de inflatie si devalorizare a monedei nationale.
Statul garanteaza pana la 50.000 euro depusi intr-o banca, dar nu garanteaza riscurile anterior mentionate ;)
Răspuns la discuția Retragere sume depuse la CEC
Multumesc de raspuns ;)
Răspuns la discuția Retragere sume depuse la CEC
Conform Codului Civil, depozitarul trebuie sa innapoieze aceeasi suma plus dobanzile aferente exprimata in moneda in care au fost depuse

Legea 384/2004 privind denimizarea monedei nationale prevede ca orice suma, dupa 1 iulie 2005 va trebui evaluata la o valoare de 10.000 ori mai mica

Partea aceasta nu o inteleg... ori se respecta Codul Civil si voi incasa 2500 lei + dobanda ori se va imparti la 10.000 si voi incasa 0,25 lei + dobanda?
Buna ziua

Parintii mei au deschis inainte de '89 doua conturi bancare la CEC (unul pe numele mamei iar altul pe numele sorei mele)... unul din acestea are aproximativ 2.500 lei, iar acum cativa ani cand a fost sa intrebe in CEC de retragerea sumei i s-a spus ca primeste 2.500 lei vechi (25 de bani noi)

Mie mi se pare o aberatie deoarece se stie ca dupa Revolutie puterea leului romanesc a scazut drastic si ar trebui recalculate in functie de o inflatie medie anuala ori pe baza unei formule

Care este legislatia care reglementeaza inchiderea conturilor la CEC deschise inainte de 1989 si care sunt procedurile de urmat pentru recuperarea sumelor depuse?

Precizez ca NU sunt bani depusi pentru achizitionarea unei dacii.

Va multumesc