avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate Jurist TM

Activitate Jurist TM

Buna seara!
Am urmatoarea speta: doi frati coproprietari ai apartamentului mostenit de la parinti. Unul vrea sa vanda, celalalt nu. Cel care se opune vanzarii locuieste in apartament si a acumulat datorii semnificative la asociatia de proprietari. Coproprietarii au fost actionati in instanta de catre asociatia de proprietari si urmeaza sa fie executati silit pt. recuperarea datoriei.
1. Care este procedura si care sunt pasii de urmat de catre coproprietarul care vrea sa vanda pentru a iesi din indiviziune, dar si pentru a impiedica executarea silita, avand in vedere faptul de obicei, ap. executate silit se vand cu un pret modic, mult sub pretul pietei?
2. Daca plateste el datoria la asociatie si solicita ulterior iesirea din indiviziune, instanta il poate obliga pe celalalt sa fie de acord cu vanzarea apartamentului?
Ares_3 a scris:


:help:

patronul si-a cumparat blugi pe firma, in ce cont pot sa inreg


Depinde :hm:

Tinand cont de destinatie, la
608 - Cheltuieli cu ambalajele

Insa:

- daca mai are, la
6024 Cheltuieli privind piesele de schimb

- daca nu mai are si i-a luat pentru intalnirile cu partenerii de afaceri, la
623 Cheltuieli de protocol, reclama si publicitate

- daca a avut si i s-au rupt, la
671 Cheltuieli privind calamitatile si alte evenimente extraordinare

Iar dupa primul control, mutati la
6581 Despagubiri, amenzi si penalitati.

:happy::happy::happy:

Super tare!
Mi-ati inveselit ziua. am ras cu lacrimi.
:thumbup:=D>
Noutati: am primit citatie, asa ca o sa ne judecam putin :training:
Numai bine, poate se ceeaza si un precedent...
Va tin la curent.:)
Răspuns la discuția licitatie cu dichis
Daca ofertantul nu indeplineste conditiile solicitate in documentatia de atribuire, chiar daca este singurul participant, licitatia se anuleaza.
Ne-au invitat la conciliere, am fost, ne-am mentinut punctul de vedere, s-a consemnat in p-v, iar acum astept sa vad daca vom primi citatie.
Rationamentul dansilor este ceva de genul: OUG 34 la alt.278^1 prevede o sanctiune in cuantum fix de 1% din valoarea estimata si AC are dreptul sa ceara aceasta suma, chiar daca garantia nu o acopera; ca prin pierderea contestatiei automat s-a nascut un drept in fav. AC, stabilit de OUG in suma fixa si implicit obligatia noastra de plata a acelei sume; ca legea priv. IMM-urile prevede o reducere la constituirea garantie, nu si o reducere a sanctiunii.
in sfarsit, s-a recunoscut faptul ca greseala apartine celui care a calculat cuantumul garantiei, dar, ca ei nu vor sa ajungem la judecata si ca, ar fi mai bine sa platim noi, ca nu e chiar asa o suma mare.#-o

Cam asa stau lucrurile...;)
Răspuns la discuția lista lucrari in ultimii 5 ani
La valoarea contractului se trece efectiv valoarea executata, valoarea finala, reala, nu valoarea contractata; in cazul dumneavoastra, 90.000 lei, iar procentul executat 100%.
Răspuns la discuția licitatie cu dichis
Poate participa la licitatie, insa va fi descalificata daca nu prezinta/nu indeplineste conditiile prevazute la Art.181. Declaratia priv. indeplinirea conditiilor de la Art.181 este obligatorie si nu, nu se poate face derogare de la aceasta regula.
Răspuns la discuția cifra de afaceri
Da, firma dumneavoastra beneficiaza de prevederile Legii privind IMM-urile, in ceea ce priveste cifra de afaceri, garantia de participare si cea de buna executie. Sustinatorul tehnic poate sa nu fie IMM. Doar in caz de asociere se solicita ca toti asociatii sa fie IMM pt. a beneficia de reducere.
Este obligatoriu sa cuprind in Regulamentul de ordine interioara al societatii reglementari privind concediile speciale, sau pot acorda aceste concedii numai in baza legii care o prevede? De exemplu, concediul de 5 zile acordat tatalui pentru nasterea de copil, prevazut in Legea nr.210 din 1999, trebuie sa il prevad obligatoriu si in ROI sau il pot acorda efectiv in baza legii?
Intreb pentru ca cei de la ITM sustin ca aceste concedii pentru evenimente familiale deosebite trebuie obligatoriu prinse in ROI.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Contractantul va deschide cont de garantie la trezoreria de care apartine, adica, asa cum spuneti dumneavoastra, "la trezoreria din cadrul organului fiscal in administrarea caruia se afla contractantul". E logic sa fie asa.