avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Activitate dumitru elena

Activitate dumitru elena

Multumesc mult pentru ajutor!
Buna ziua,

Am o intreprindere individuala si recent mi-am modificat activitatea principala.
Astfel ca pot folosi niste electronice pe care le-am achizitionat ca si persoana fizica.
Intrebarea este cum pot eu sa le aduc ca aport la Intreprinderea individuala, ce valori sa aiba, suma pe caare am platit-o pentru ele? ( eu nu am niciun document justificativ de cand le-am achizitionat)
De asemenea, eu am contabilitate in partida simpla si nu stiu cum sa le trec in registrul inventar si daca se face vreo amortizare la ele...

Sper sa primesc ajutor din partea dvs pentru aa putea face de la inceput lucrurile cum trebuie.

Va multumesc!

O zi buna!
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o informatie:
La un SRL, am facut o factura de vanzare piese catre colaboratorii din Grecia insa in contabilitate nu s-a inregistrat factura la momentul respectiv ( acum cateva luni)
Acum, am vazut greseala si nu stiu cum se procedeaza pentru a declara corect factura sa nu ajungem la penalizari sau amenzi....

Multumesc anticipat!
Buna ziua,

Am cateva intrebari referitor la o II si la modificarea activitatii sale:

1) doresc sa deschid o sala de jocuri distractive, nu sunt jocuri de noroc ci jocuri de genul PS 3, intrebarea mea este trebuie facut punct de lucru in locatia respectiva? este un spatiu inchiriat...
2) ca si II pot sa-mi fac angajare pe 2 ore pentru mine si pentru persoana cu care colaborez pentru acest proiect? ce implica asta pentru II?
3) daca voi cumpara jocurile, televizoare etc... SH de la o persoana fizica cum pot face sa deduc cheltuiala?
4) de asemenea, toate aceste proceduri vor face sa tin contabilitatea in partida dubla, avand de amortizat plus angajati?
5) imi trebuie ceva autorizatii deosebite pentru a deschide aceasta sala de jocuri?


Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția PFA - Angajare
Buna ziua,

Contractul de credit pentru prima casa a fost facut pe persoana fizica insa la analiza dosarului am adus doar documente de la PFA ( eu neavand venituri ca angajat)

Discuție PFA - Angajare
Buna ziua,

1)Am un PFA, cu activitate independenta.
Mai nou, as vrea sa ma angajez la o societate part time.
Pe mine ca PFA, ma va scuti de plata sanatatii, pensiei iar impozitul se va plati doar la ceea ce incasez ca pfa?
Cum trebuie sa procedez in cazul asta pentru a nu mai plati estimatul pentru sanatate si pensie pentru restul anului?
2)As vrea sa schimb sediul social, ( achizitie prima casa pe PFA) ce demersuri trebuie sa fac pentru asta si ce alte inregistrari voi face eu ca si pfa pentru justificare credit/ cheltuieli cu locuinta cea noua?

Multumesc,
Declaratia 101 pana cand? Stiu ca 392 e pana pe 25 feb.
Contabilitatea la ong este la fel ca la o sc? In partida dubla? M-ar ajuta un ghid doar pt pornire dar nu gasesc pe nicaieri. Aveti vreo sugestie?

Multumesc mult,
Buna seara,
Ma intereseaza f tare, daca ma puteti indruma, pt o asociatie de protectia animalelor infintata anul trecut, ce am de depus pe anul acesta si cum difera contabilitatea de cea a unei s.c....

Multumesc anticipat!
Buna ziua,

Am gasit pe site-ul CASMB un formular de declaratie pentru contributia de sanatate PFA insa nu stiu cum trebuie sa procedez: trebuie sa fac una de regularizare pentru ce am platit estimativ anul trecut( la infiintare) si una pentru anul in curs ?

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Intabulare - acte necesare
Cei de la DADR mi-au zis ca ar fi trebuit sa avem un original dar nu e aici la sediu, eu venind mai tarziu, nu stiu ce s-a intamplat. Tot ce avem e o copie a deciziei cu o stampila in original din partea primariei tunari (un fel de avizat sau ceva de genul acesta)
Ei mi-au zis ca ori imi dau duplicat ori imi dau un original dar e mai complicat pentru ca trebuie sa declar exp nostru pierdut.
Iar la cadastru trebuie sa ma duc cu toate actele care arata ca terenul e tot construibil ( ca nu mai e agricol) ca sa modifice in cartea funciara acea eroare.

Si nu stiu daca ma primesc cu duplicatul acela sau e musai un original..si ce alte hartii mai sunt obligatorii...
Sper sa ma ajutati ca la telefonul lor nu ma ajuta nimeni :))

Multumesc!!