avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Activitate stroe maqrcel

Activitate stroe maqrcel

Doresc sa ma adresez, unei instante in contencios administrativ, pentru anularea unei sentinte in dosar cu numar fals, data de Curtea de Apel Alba si mentinuta la ICCJ, desi ,in permanenta, am solicitat judecarea in dosarul in care am depus Plangerea penala inregistrata conform cu art 93 din Hot 614/2008 a CSM, schimbarea nr de dosar facandu-se fara a exista casarea sentintei sau conexitate cu alt dosar, prev de art 99 indice 2 din aceeasi hotarare, pentru distrugere probe, dandu-mi sentinta fara a exista plangere penala. Deoarece este implicat si ICCJ, care este instanta abilitata in judecarea fondului de anulare a sentintelor, Tribunalul Hunedoara, sau Tribunalul Bucuresti ?
Va multumesc
M-am adresat cu o plangere in contencios ad-tiv impotriva Curtii de Apel Alba la ICCJ ,pentru refuz de eliberare documente, care au raspuns ca ei nu judeca in fond, dar nu au indicat cine are competenta de judecata.Va rog sa-mi comunicati cine judeca pe fond o plangere in conformitate cu legea 544/2001, Tribunalul Hunedoara din subordinea paratei sau poate insasi parata, ca alte cai nu am, fiind din jud HUNEDOARA?
Parintii mei au avut o suprafata de 12,5 ari intravilan, care au fost expropiati in 1974 fara despagubire, neeliberandu-ne nici un act, iar eu gasind doar astazi, prin Foaia de avere, de la Cadastru, mentionarea acestei expropieri.Anterior, am avut Contractul initial de cumparare si situatia suprafetei actuale, din care rezulta lipsa celor 12,5 ari, pe care l-am prezentat la Primarie de 2 ori, solicitand restituirea terenului, dar nu mi-a fost acceptata cerere, pentru musamalizare, deoarece terenul era ultracentral. Am mai citit legi de retrocedare, dar cele mai multe aveau termene care au trecut, in care puteam solicita retrocedarea. Mai exista legi de retrocedare in dreptul intern, prin care pot sa solicit retrocedarea si care sunt, sau pot solicita doar prin art 1 CE ?
Va multumesc
Am un proces in care 2 martori au depus marturie mincinoasa evidenta, a caror sustineri din declaratii sunt neconforme cu documente oficiale,pe care le detin. Se poate incepe un proces in penal impotriva lor, desi procesul civil in care au depus marturie mincinoasa se afla doar in apel, neavand sentinta definitiva, ci doar taraganandu-se si dn cauza marturiei lor? Avocatul partii opuse ar dori ca unul din martori sa mai depuna niste minciuni, desi prima lui declaratie este plina de asa ceva, acest maror fiind si autorul moral al inselaciunii care a generat acest proces, fapt declarat de acesta (expresia este "..am sfatuit-o pe defuncta sa incheie acest contract de intretinere, deoarece nu putea fi intretinuta de nepotul ei, deoarece acesta ere barbat si se jena...)
Am un proces in civil legat de anulare contract .Prin refuzul judecatorului de la fond de a disjunge noile probe introduse, referitoare la nulitatea actului pe baza nerespectarii prevederii Legii notarilor 36/1995 am deschis un nou dosar in luna mai 2012.Desi actul a fost intocmit in aprilie2010, cand era in vigoare vechiul cod, am fost obligat sa deschid un nou dosar in perioada cand era in vigoare Noul cod civil. Noul dosar se judeca dupa vechiul cod cand s-a facut actul, sau dupa noul cod civil cand s-a introdus actiunea si care este prevederea legala care stabileste aceasta?
Am un proces in care contest contractul de intretinere incheiat cu matusa mea de o persoana care-i zugravea casa, eu fiind unicul mostenitor. Acest contract , din cauza vitezei cu care trebuia furata casa, deoarece matusa mea moare dupa 12 zile de la asa-zisa semnare, nu cuprinde decat casa, nu si anexele si garajul, precum si bunurile materiale, insusite de zugrav prin inselaciune, sustinand ca acestea erau trecute in contract, pe care eu nu-l aveam la moartea matusii si acesta refuzand sa-l prezinte. Repet ca bunurile materiale din casa nu sunt trecute in contract, ca si garajul si anexele, ci numai casa si terenul. ACESTEA LE POT REVENDICA CA FIIND ALE MELE, IN PROCES?
1Are judecatoria competenta de anulare act Contract intretinere, sau este de competenta tribunalului/curtii de apel ?
2Are notarul instrumentator raspundere procesuala pasiva pt nerfespectarea prev. legii 36/1995 si cearea unui prejudiciu material sau trebuie chemata in judecata Asociatia notarilor, deoarece acesta invoca art 26 din legea amintita ?
Codul de procedura civila prevede la art 2 alin 1a ca tribunalul judeca in prima instanta cererile in comercial peste 100000ron si alte cauze civile paeste 500000 ron,iar la judecatorii nu este prevazuta nici o suma.Cautand pe net am gasit ca tribunalul nu judeca in recurs cauze peste 100000 ron indiferent daca este comercial sau civil, dar nu am gasit care estelegea sau OUG care sa le invoc
Care sunt articolele de lege/OUG care reglementeaza competenta materiala a judecatoriilor si a tribunalelor
Am un proces care a inceput in luna mai 2010 ,in civil,pentru o casa cu valoarea de 150.000 ron sau 1,5 miliarde lei vechi si nu stiu exact daca la acea data judecatoria avea competenta materiala pt suma aceasta.Am reusit sa recuzez judecatorii initiali pt abuzuri si in ianuarie-februarie 2012 am mutat actiunea la alta judecatorie,dar nu stiu daca la acea data si aceasta avea competenta materiala, legile si Codul de procedura civila si OUG de modificare a acestuia fiind ambigui.Cunoaste cineva care este suma exacta in perioadele respective pt competenta judecatoriei,deoarece in codul de pr.c nu se specifica.iar la Tribunale se da ca suma de la care judeca este peste peste 1 miliard de lei vechi(100000 ron) pt tribunale la actiuni in comecial si 500.000 ron (5 miliarde lei vechi) pt actiuni civile?