avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Activitate larrym

Activitate larrym

Sunt cenzor intr-un SRL si doresc sa ma retrag din aceasta functie. Cum se procedeaza ?
Este suficient ca la expirarea mandatului sa transmit o notificare societatii, prin care sa ii informez ca nu doresc prelungirea mandatului si ca functia mea de cenzor inceteaza?
Mandatul de cenzor se prelungeste automat cu aceeasi durata ca primul mandat daca nu intreprind nimic?
Buna ziua,
Daca unul dintre soti a facut inainte cu 6 ani de casatorie un imprumut la banca, pe care nu l-a rambursat, acum, dupa 6 luni de la casatorie se mai poate face separatie de bunuri, astfel incat veniturile si proprietatile pe care le va dobandi sotia in timpul casatoriei sa nu poata fi executate in contul datoriei sotului?
Exista alta solutie?
conform HG 925/2006, art.79 (1)
Art. 79. - (1) În cazul în care ofertantul nu transmite în perioada precizată de comisia de evaluare clarificările/răspunsurile solicitate sau în cazul în care explicaţiile prezentate de ofertant nu sunt concludente, oferta sa va fi considerată neconformă.
Comisia de evaluare trb sa respecte legea, altfel se va considera ca v-a favorizat.
Nici de termen nu va puteti lega pt ca ar fi trebuit sa solicitati prelungire de termen imediat dupa ce ati primit clarificarea, sau cel tarziu a doua zi cand v-ati fi dat seama ca nu e suficient timp pt raspuns!

Inca ceva: mai sunt in derulare proceduri pe legea veche? a trecut mai bine de 1 an ....
Răspuns la discuția CIFRA DE AFACERI LICITATII
Din pacate L98/2016 prevede la art.175 (2) prevede ca AC poate solicita "un anumit nivel minim al cifrei de afaceri anuale, inclusiv o anumită cifră de afaceri minimă în domeniul obiectului contractului de achiziţie publică/acordului-cadru; cifra de afaceri minimă anuală impusă operatorilor economici nu trebuie să depăşească de două ori valoarea estimată a contractului de achiziţie publică/acordului-cadru;"
iar la art. 177 (1) lit. c) "o declaraţie privind cifra totală de afaceri a operatorului economic şi, acolo unde este cazul, cifra de afaceri din domeniul de activitate care face obiectul contractului, pentru cel mult ultimele trei exerciţii financiare disponibile"
ceea ce ii confera dreptul sa va descalifice.

In raspunsul dvs puteti incerca sa ii combateti prin faptul ca cerinta privind cifra de afaceri nu specifica clar ca pe fiecare an in parte trebuie sa indeplineasca nivelul de minim ... astfel ca intelegerea dvs. a fost ca pe ultimii 3 ani media acestora sa fie mai mare sau egala cu ... (cam tras de par dar...)
Ati declarat CA din 2015,2014,2013 pt ca daca nu a specificat clar pt ce ani sa depuneti poate va calificati cu CA din 2016,2015,2014, iar ca docum. justificativ pt 2016 sa puneti balanta de verificare la 31.12.2016 si raspundeti ca dintr-o eroare mat ati declarat CA din anii ... in loc de anii ... si imbracati raspunsul in asa fel ca sa vi-l accepte.
Succes!

P.S. Mi-ar placea sa ne tineti la curent cu finalul evaluarii!
Răspuns la discuția CIFRA DE AFACERI LICITATII
S-a solicitat și un plafon anual pentru cifra de afaceri ? pt ca spuneți că pe primul an nu îndepliniți plafonul.
Daca s-a solicitat un plafon pentru fiecare an în parte și pentru primul an nu îndepliniți cerinta atunci veți fi descalificat. Nu am înțeles ce medie ati calculat pentru primul an pentru că media cifrei de afaceri pe ultimii 3 ani se calculează prin însumarea CA pe ultimii 3 ani împărțit la 3.
Răspuns la discuția rog raspuns urgent
Daca ati respectat termenele de asteptare, e ok.
Fiind procedura demarata in luna februarie 2016 se respecta prevederile OUG 34/2006. Dupa ce primiti decizia CApel trebuie sa o puneti in aplicare, respectiv reziliati contractul si reevaluati ofertele sau ce solutie a dat...
Procesul vb al sedintei de deschidere a ofertelor nu trebuie sa fie supus aprobarii conducatorului unitatii ci doar Raportul procedurii, care contine modul cum s-a derulat procedura: deschiderea ofertelor, evaluarea, in confom. cu art. 39 din HG 925/2006 ART. 39 (1) ~După ce a finalizat evaluarea ofertelor, comisia de evaluare are obligaţia de a elabora, în conformitate cu prevederile art. 213 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, un raport al procedurii de atribuire, care se aprobă de către conducătorul autorităţii contractante sau de persoana desemnată în acest scop~.
De regula semneaza conducatorul autoritatii contractante si presedintele comisiei de evaluare, dar poate sa semneze si doar presedintele comisiei de evaluare.
Oricum presedintele isi asuma cele transmise.
E discutabil ! La data depunerii ofertelor nu era condamnat definitiv si atunci trebuie sa respectati decizia CNSC.
Condamnarea definitiva este pt unul din cazurile enumerate la art. 180, fiind vorba de ofertant sau persoana de decizie din firma?
sau il incadrati la art 181 lit. d? Art 181 se refera la dreptul, nu si obligatia, de a exclude ofertantul care a fost condamnat pt unul din cazurile enumerate la lit.e, dar e vorba de ofertant nu de administrator.
Si, de asemenea, e in discutie daca fapta pt care a fost condamnat are legatura cu profesia pe care urmeaza sa o practice in cadrul contractului ce urmeaza a fi incheiat!
Răspuns la discuția garantia de buna conduita
pe site-ul
[ link extern ]
gasiti Notificare privind gar.de buna executie in care se mentioneaza:
"Astfel, subliniem că operatorul economic care dorește să conteste o procedură trebuie să constituie garanția de bună conduită potrivit art. 271 din O.U.G. nr. 34/2006 dar, în cazul în care, ulterior, contestația acestuia este respinsă, autoritatea contractantă nu poate reține garanția de bună conduită, care se stabilește prin raportare la valoarea estimată a contractului ce urmează a fi atribuit, potrivit alin. (4) al articolului de lege menționat anterior în paragraf".