avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Activitate alexa231980

Activitate alexa231980

Avem o masina in leasing inmatriculata de societatea de leasing in 2006 si anul acesta leasingul ajunge la final. Societatea de leasing nu a achitat taxa de poluare. Noi avem la inmatriculare obligatia sa o platim?
Discuție Amenda
Avem obligatia legala ca firma sa trimitem si foaia de parcurs impreuna cu datele de identificare ale soferului care a depasit viteza legala.
Un angajat si- a depus demisia dar are si o datorie catre firma. Cum poate firma sa isi recupereze banii.
Discuție Poprire
Daca un angajat are poprire pe salariu si mai datoreaza bani si angajatorului acesta poate sa ii retina banii si sa nu mai vireze banii pe popriri.
Putem inregistra in revisal o demisie cu data de 01.08.2013 ulterior acestei date ?
Discuție POPRIRE SALARIU
Poate angajatorul, care a trecut pe adeverinta de venit eliberata angajatului ca nu isi asuma raspunderea in cazul in care acesta nu isi achita datoriile , sa refuza sa instituie o poprire pe salariu? Codul de procedura civila te obliga sa pui poprire angajatului dar poate ca exista vreo prevedere de care nu stiu.
O FIRMA CARE A CERUT SUSPENADAREA ACTIVITATII PENTRU 2 ANI ISI POATE ACHITA RESTANTELE CATRE FURNIZORI, (RESTANTE EXISTENTE ANTERIOR SUSPENDARII) PE PERIOADA SUSPENDARII?
MULTUMESC
Am o nelamurire: un furnizor a reziliat contractul cu noi pe motiv ca a fost incheiat pe perioada determinata si a ajuns la termenul scadent. In acelasi timp noi mai avem de platit catre ei o restanta. Suma nu este mare si o putem plati. Noi dorim sa continuam colaborarea. Ei ne-au informat ca pana nu achitam restanta contractul nu isi inceteaza efectele. Putem sa ne prevalam de aceasta interpretare pentru a continua colaborarea sau contractul este reziliat indiferent daca platim sau nu restanta.
Discuție TAXA JUDICIARA
SE POATE INREGISTRA IN CONTABILITATE CHITANTE REPREZENTAND TAXE JUDICIARE CU VALORI MAI MARI DE 100 LEI FARA A FI INSOTITE DE FACTURA?
o firma a intrat in insolventa si procedura a fost inchisa pe motiv ca firma nu detine niciun bun in patrimoniu
presedintele comitetului creditorilor a initiat actiune pentru atragerea raspunderii personale a adminitratorului care a fost respinsa pe motiv ca acesta nu avea calitate procesuala activa
noi- in calitate de creditor - mai putem sa facem vreo actiune sa ne recuperam paguba de la firma in insolventa?