Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 7378 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Împreună cu 10 specialiști de la EY România, KMPG România, Viboal FindEx și Dobrinescu Dobrev discutăm despre: TVA în comerțul electronic, SAF-T, analiza de risc fiscal etc. Rezervă loc și participă!

Forum Activitate conpama

Activitate conpama

Răspuns la discuția Program de vizitare
Va multumesc frumos.
Justitia nu este doar surda este si oarba. (a se vedea cazul Bahmu-Prigoana)...este exact acelasi lucru: am vrut sa ii vada, sa pastreze o relatie cu tatal lor, EL a insistat "program de vizitare" - prin Judecatorie! Ok! l-a castigat, pentru ca NU AM AVUT NIMIC DE OBIECTAT, sincer, mi se pare mai mult decat normal ca minorii sa simta ca au SI MAMA, dar SI TATA. A venit de cateva ori la usa sa ii ia pe copii (cu pauze mari intre vizite)...cu EXECUTOR JUDECATORESC si cu UN POLITIST. Ce sa execute? Copiii nu vroiau sa mearga la el, s-au speriat. Intre timp au "reluat" legatura, vor sa mearga la el, dar....tatal lor uita de PROGRAMUL IMPUS DE INSTANTA DE JUDECATORIE!! Nu pot sa cred ca nu exista nimic care sa-i oblige pe EI, ca tati, sa isi vada copiii, iar pe NOI, ca mame, sa ii crestem , sa ii ingrijim, sa ii imunizam, sa facem lectii, sa le ocupam timpul cu diferite programe, sporturi si activitati instructiv-educative, extra scolare, sa se dezvolte armonios, ca ei, tatii sa reproseze cel mai mic "defect", din care sa rastoarne situatia si ...sa devina un super ok pentru ei: nu ii mai iau pentru ca.....(iar obiectiile cuuuurg, acuzatiile vin....) ....DAR!!!!! NU EXISTA NICIO LEGE CARE SA-I OBLIGE SA RESPECTE UN AMARAT DE PROGRAM (IN SPATELE CARUIA SUNT SUFLETE INOCENTE DE COPII....DE COPIII LUI!!)

Multumesc
Buna ziua. Sunt mama a doi copii minori. Sunt divortata de 4 ani, timp in care tatal copiilor mi-a deschis si un proces prin care sa isi insuseasca "dreptul programului de vizitare". Instanta a hotarat un program clasic (o data la doua saptamani), program pe care tatal lor nu-l respecta. Exita vreo lege prin care sa fie obligati tatii sa isi respecte programul de vizitare? Sau doar mamele sunt tarate prin instanta sa ii dea cand i se pare lui ca bate vantul dintr-o parte in alta? (de exemplu i-a vazut - nu luat!!- pe copii in data de 25 septembrie, i-a mai revazut in we 10-11.11)
Va multumesc
Mai exact: in Apel am fost scutita de o taxa de 1797, in procent de 100%, avand ajutor de somaj. Acum nu am niciun venit, iar taxa de timbru a fost stabilita la suma de 700. Termenele sunt la limita anului (11.10.2011-12.10.2012). pot fi scutita in totalitate?
Buna seara,
Sunt in RECURS si am solicitat ajutor public judiciar pentru ca nu am niciun venit (nici macar somaj) si 2 copii minori in intretinere. Am beneficiat de ajutor public judiciar pentru acelasi proces (la Apel - mai exact cu termen in 10.10.2011). Mai am dreptul acum de acest ajutor public judiciar?
Cu multumiri
Ma poate ajuta cu raspunsul la intrebarea: Ce se intampla dupa expirarea celui an de SOMAj, avand ghinionul ca in anul scurs sa nu gasesc loc de munca??
Cu multumiri anticipate....:(
Buna seara,
Intamplator mi-a ajuns la urechi o posibila acordare de ajutor din fonduri europene. Am citit si recitit [ link extern ] ?
Va multumesc anticipat
Mi s-a acordat scutirea de plata taxei....Am platit o suma de (1000RON) pana sa stabileasca instanta suma exacta de plata (acel procent din valoarea contestata)...Intrebare: cum mi se pot returna banii deja platiti, avand solutie: Admite cererea. Dispune scutirea de la plata taxei de timbru. Irevocabilă. Pronunţata in sedinta publica, azi, 17.11.2011. ?????

Multumesc anticipat
Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: copilul meu a implinit varsta de 14 ani, urmeaza sa i se eliberez buletinul. DAR!!! Doreste sa-si schimbe numele, intrucat sunt divortata de tatal lui, iar copilul nu mai doreste sa ii poarte numele. Este posibila aceasta schimbare a numelui acum la 14 ani? Cum s-ar putea rezolva?
Va multumesc.
Răspuns la discuția bunuri din partaj - sfat?!?!
Va multumesc pentru promptitudine, INSA! Sa nu intru in casa sa le vad in stare functionala!?!?!? Nici eu si nici avocatul meu?? Nu mi se pare corect!! (in casa la care am drept 40%??!?), pe de alta parte...CAND??? Cand sa solicit un executor judecatoresc? Acum, cand a stabilit el data la care ii vine mobila noua, sau cand hotaraste instanta de judecata???
Buna seara, (intrucat scriu la o ora tarzie in noapte)
Am o foarte mare nalamurire. In urma partajului, care, acum se afla in stadiu procesual - apel, fostul sot a fost de acord (in notele lui de apel, cat si in intampinare) cu masa partajabila stabilita la fond, in urma lotizarii de catre expert. Nu exista hotarare definitiva si irevocabila (deoarece in proces este vorba si de un imobil), insa, fostul sot (refacandu-si viata, s-a hotarat sa schimbe totul prin casa, asadar si bunurile, care, acum, cele vechi il incurca). Mi-a transmis cum ca pot sa le iau (pe cele care imi revin), dar, ca nu-mi permite sa intru in casa, nici eu, nici avocatul meu, doar soferul (adica un "nimeni" de la o firma oarecare de transport, care nu cunoaste starea bunurilor si importanta lor pentru mine) si, ca, in data stabilita, le voi "prelua" din strada. (daca sunt deteriorate, nefunctionale sau cine stie cu ce defecte, cum le pot lua? cum pot sa le verific? le iau doar ca sa scape de ele, sau sa ma pot folosi de ele?) Nelamurirea mea era: este logic ce se intampla? Ca le voi putea lua cu un proces verbal de predare-primire, semnat "in strada", este nevoie sa solicit un portarel sau pe cineva din instanta? Sau pur si simplu nu ma prezint "in strada", si las sa decurga procesul?
Va multumesc anticipat