avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Activitate Anca Puma

Activitate Anca Puma

La cite zile de concediu de odihnă are dreptul un angajat care este și pensionar pentru limita de vârstă?
Se consideră că este nou angajat, sau se tine cont de vechimea totala in munca?
Mulțumesc!
Am primit decizia de pensionare pentru limita de vârstă (cu reducerea vârstei de pensionare pentru grupa a II-a de muncă), însă angajatorul, nu a primit această decizie!
Întrebarea mea este:
În sarcina cui este comunicarea acestei decizii, și dacă e legal sa continui activitatea în baza vechiului contract de muncă, pentru că eu aș dori să muncesc in continuare, dar în condiții perfect legale, firește.
Mulțumesc!
Aș dori să aflu care este modul de calcul al cuantumului pensiei, potrivit ultimelor reglementări în domeniu, respectiv dacă se ia în calcul salariu brut ( inclusiv sporurile) sau numai salariul de încadrare.
Mulțumesc!
Sunt născută în 1 septembrie 1962, și am in cartea de munca 19 ani lucrați 100% in grupa a II-a de muncă.
Avind in vedere modificările aduse de legea 215/2019, as dori sa știu dacă, sau cînd as putea să-mi depun dosarul pentru pentru pensionare la limită de vârstă.
Mulțumesc!
As dori sa știu cînd urmează a fi aplicate modificările din legea pensiilor cu privire la reducerea vîrstei de pensionare in cazul muncii în condiții de grupa a II-a, pentru că, dacă am înțeles bine, aceasta lege, chiar daca a fost publicata in Monitorul Oficial, nu intră în vigoare decit din septembrie 2021(!!!?)
Mulțumesc!
Buna ziua!
Cu ceva timp in urma, am adresat unei instituții publice, o solicitare, o petiție, trimisa cu e-mail.
N-am primit însă niciun răspuns, nici macar acel răspuns generat automat, care de regulă te anunță că a fost înregistrată solicitarea și vei primi un răspuns ulterior.
După ceva vreme am sunat, și mi s-a spus că voi primi și un răspuns. Cînd anume, nu se știe.
Prin urmare, v-as întrebă dacă știți să existe un termen legal în care instituțiile statului român să fie obligate să răspundă petițiilor.
Mulțumesc!
Angajatorul, pe motivul lipsei de personal, îi refuză angajatului efectuarea integrala a concediului de odihnă la care acesta are dreptul.
Lipsa personalului e reală, starea de oboseală și de stres e peste limită. Ce e de făcut?
Cum poate fi obligat angajatorul sa acorde concediul de care angajatul are nevoie?
Discuție Partajul
Buna ziua,
As dori sa știu, dacă în situația efectuării partajului care urmează după mostenire, presupune în mod obligatoriu, obținerea unui certificat energetic pentru apartamentele moștenite, chiar daca nu urmează în niciun caz, vînzarea, înstrăinarea acestora.
Pentru că la notariat, asta s-a cerut.
Mă puteți ajuta cu o lămurire?
Mulțumesc!
Buna ziua!
Daca este posibil, as dori o părere pertinenta in legătură cu varianta corecta( relativ la costuri), daca e de ales intre varianta partajului in urma succesiunii, prin care cele două părți implicate, respectiv moștenitoare, cedează una in favoarea celeilalte, părți din moștenire, sau varianta donatiei în același scop. Care e varianta cu costuri mai mici?
Mulțumesc!
Buna ziua,
Va rog să mă ajutați cu un răspuns la următoarea întrebare:
Soția supraviețuitoare are drept de moștenire asupra unui apartament dobândit de soțul decedat, prin moștenire de la tatăl său, dar înainte de căsătorie?
Menționez că în afară de sotie, există și un copil cu drept de moștenire.
Mulțumesc!