avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Activitate mr_bachus

Activitate mr_bachus

Răspuns la discuția Trecere in rezerva din MApN
Deci pot fi mentinuti in activitate fara a se mai face vreo propunere in acest sens? Daca este asa, de ce textul de lege nu pune punct dupa: "... pot fi trecuti in rezerva la propunerea comandantului"? La ce bun precizarea ca poate fi mentinut in activitate tot in baza propunerii daca militarul este deja in activitate. Eu ma refer la imperativitatea inaintarii acestei propuneri. Si inteleg foarte bine sensul cuvintelor, termenii si norma.
Răspuns la discuția Trecere in rezerva din MApN
Nu cumva ar fi fost o norma dispozitiva, numai daca art. 87 ar fi reglementat doar modul in care ar putea fi trecut in rezerva un cadru militar si n-ar fi existat virgula dupa care se reglementeaza acelasi mod si pentru posibilitatea de mentinere a lui in activitate? Din moment ce articolul de lege stabileste acelasi mod si pentru mentinerea in activitate a cadrului militar, nu cumva devine imperativa inaintarea ierarhica a unei propuneri, fie intr-un sens, fie in celalalt?
Altminteri, cadrul militar nu ar ramane in activitate ca o consecinta a conduitei pasive a comandantului, care ulterior ar putea fi sanctionata? Nu stiu. Intreb.
Buna ziua!

As dori sa va adresez 2 intrebari legate de calitatea de administrator al unei asociatii de proprietari:
1) Este legala forma de remunerare a administratorului in baza unei conventii civile de prestari servicii?
2) Ce obligatii fiscale au angajatorul si angajatul in urma unei conventii civile de prestari servicii, in conditiile in care angajatul realizeaza si alt venit, din salariu cu carte de munca?
Sunt licentiata in specialtatea moase din cadrul Facultatii de moase. Intrucat posturile sunt blocate, conducerea spitalului mi-a sugerat un contract de colaborare, motiv pentru care mi s-a solicitat deschiderea unui PFA. Am facut acest demers insa cei de la Registrul comertului mi-au respins dosarul pe motiv ca nu se elibereaza PFA pentru activitate medicala. Ce ma sffatuiti sa fac? Daca obin un CUI (cod unic de inregistrare) de la ANAF pot deveni persoana fizica autorizata, astfel incat sa pot incheia un contract de colaborare cu spitalul?
Am domiciliul, locuiesc si ma gospodaresc singur intr-un apartament care apartine parintilor mei, parinti care lucuiesc de 8 ani in provincie, sunt scosi din cartea de imobil a administratiei, insa in C.I. au domiciliul la aceeasi adresa a locuintei in cauza. Mentionez ca am un frate mai mare care locuieste in alta locuinta in baza unui contract de inchirieresi care detine un autourism cu capacitatea cilindrica mai mare de 1600 cm.. Venitul meu ma indreptateste sa beneficiez de ajutoarele de chirie si nu detin bunuri din cauza carora nu as putea intruni conditiile de acordare a subventiei pentru incalzire.
Intrebarea mea este daca, in aceste conditii, pot beneficia de ajutorul pentru incalzire si daca pot completa eu cererea de acordare a acestui ajutor ca `persoana singura`, in baza unei procuri din partea parintilor mei. mai am nevoie si de alte documente care sa ateste faptul ca eu locuiesc si magospodaresc singur in aceasta locuinta? Va multumesc!
O mama care a obtinut custodia copilului in urma unui divort, poate plaeca in strainatate intr-o tara membra a Uniunii Europene impreuna cu acesta, fara acordul tatalui?
Doua persone se afla in divort. Dupa prima infatisare li se mai da un termen, iar in acest interval de timp, sotul vinde autoturismul, care este pe numele lui. Sotia ar fi avut pretentia ca si ea sa beneficieze de 50% din valoarea acestuia. Poate sa faca ceva in acest sens? Multumesc. Cu stima!
Răspuns la discuția Cerere CEDO
Domnule Nitulescu, va multumesc frumos pentru grija manifestata fata de demersul meu, insa v-as fi fost mult mai recunoscator daca, pur si simplu, mi-ati fi dat un raspuns competent. Solicitarea mea pe forum a fost foarte concisa: eventualul termen pe care l-ar putea avea CEDO pentru a raspunde unei plangeri.N-am intrebat cum se intocmeste o astfel de cerere, termene, conditii de admisibilitate sau alte aspecte, deloc de neglijat, dar care nu fac obiectul intrebarii mele. Crede-ti-ma ca imi pun eu la indoiala destul de fvrecvent capacitatile cognitive si intelectuale... ;) Nu era nevoie s-o faceti si dvs., presupunand, in mod eronat, de altfel, ca nu am consultat un avocat si ca m-am limitat la „capul meu” in formularea plangerii cu pricina. Cu stima!
Răspuns la discuția Cerere CEDO
Am primit doar confirmarea de primire. In schimb, un prieten, caruia tot eu i-am facut plangerea catre CEDO(el se afla in aceeasi speta), a primit nr. de doasr si etichetele personalizate in urma cu 3 luni, la mai putin de 2 luni de la trimitera cererii. Intrucat plangerile au fost trimise in acelasi timp, ma intreb daca este cazul sa ma ingrijorez sau sa incerc sa contactez CEDO telefonic. Multumesc.
Răspuns la discuția Cerere CEDO
Da, plangerea catre CEDO am trimis-o pe formularul special.