avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate darian72

Activitate darian72

Răspuns la discuția Fum de la gratarul rotiseriei
Multumesc pentru raspuns
De cateva luni, in apropierea blocului in care locuiesc s-a deschis o rotiserie cu gratar pe lemne. Deja nu mai pot deschide fereastra pentru a aerisi pentru ca fumul lor imi patrunde in casa. In zona noastra miroase acum in permanenta a fum ars. parca suntem la satra. Exista vreo lege care sa le interzica amplasarea de astfel de instalatii in apropierea zonelor de locuit ? Daca cunoasteti o asemenea lege va rof sa-mi comunicati. Va multumesc.
Exista baza legala pentru elaborarea unui contract cu alegatorii ? Ma refer la un contract cu efecte juridice care sa impuna obligatii si sanctiuni materiale pentru candidatii alesi, in situatia in care sunt de acord sa semneze un astfel de contract, dar nu respecta prevederile acestuia. Un candidat bine intentionat isi poate demonstra bunele intentii prin semnarea unui astfel de contract. Prea se promite (de fapt se minte) mult in tara asta pentru ca apoi timp de 4 ani sa le inghitim mizeriile alesilor nostri. Nu sunt de specialitate, dar presupun ca un contract de mandat sau o forma asemenatoare poate constitui o solutie.
Am facut un site unde persoanele nemultumite de calitatea serviciilor sau a produselor de care au beneficiat pot trimite reclamatii. Avand in vedere ca reclamatiile se transmit online este destul de dificil sa verific identitatea celor care posteaza opinii negative, asa ca nu am posibilitatea sa demonstrez veridicitatea acestor opinii. Toate opiniile negative si reclamatiile sunt facute publice, astfel incat oricine poate vedea cat de "seriosi" sunt unii comercianti. Bineinteles, tuturor comerciantilor li se ofera dreptul la opinie.
As avea urmatoarele intrebari:
1. Sunt obligat prin lege sa verific identitatea celor care posteaza opinii negative ?
2. Este necesar acceptul comerciantului pentru a publica opiniile negative primite de la clientii sai ?
3. Este indreptatit comerciantul sa ma dea in judecatata pentru prejudiciu de imagine, chiar daca i-am acordat dreptul la replica ?
Realizez in prezent un buletin informativ despre preturile din hipermarketuri. Informatiile despre preturi le culeg la fata locului, din fiecare magazin. Din cate stiu, eu personal ca si consumator, am dreptul sa ma informez. Ceea ce nu stiu sigur este daca am dreptul de a face publice aceste informatii pentru alti cumparatori. Risc cumva un proces civil din partea vreunui magazin pentru publicarea acestor preturi ? Au comerciantii o baza legala sau doar vor sa ma intimideze ?
Primesc zilnic zeci de mesaje publicitare pe adresa de email. As dori sa nu mai primesc aceste mesaje. Daca ma inregistrez intr-un registru gen " no call list ", am garantia ca nu voi mai primi mesaje publicitare pe email si pe telefon ? Exista o lege care obliga comerciantii sa nu-mi trimita mesaje publicitare daca eu am declarat in mod expres ca nu doresc sa primesc publicitate ?
Buna ziua,

Am observat ca Legea Electorala este destul de ambigua la art. 111. Este precizata notiunea de cadou simbolic, fara a i se preciza insa valoarea. Exista totusi o situatie, care nu este prevazuta in lege - in situatia in care un anumit partid organizeaza o competitie sportiva in timpul prezentei campanii electorale, are dreptul sa inmaneze castigatorilor premii inscriptionate cu insemnele partidului si cu indemnul la vot pentru partidul respectiv? Daca da, sub ce forma pot fi acele premii si de ce valoare maxima?
Răspuns la discuția Informatii publice
Multumesc pentru raspuns
Pot fi considerate informatii publice caracteristicile produselor comercializate de agentii economici ? Ma refer aici la preturi, gramaj, calitate.
In situatia in care realizez un buletin informativ cu aceste informatii sunt obligat sa am acordul agentilor economici care comercializeaza aceste produse, pentru a putea publica buletinul informativ ?
Va multumesc.
Buna ziua,

In situatia in care am pierdut stampila firmei ce am de facut ? Precizez ca la firma am 2 stampile, una la mine si alta la contabila> Stampilele sunt diferite ac dimensiune.