avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters194995

Activitate ContSters194995

Răspuns la discuția Cumparare teren
Si pana nu se face succesiunea nu se poate face nicio intelegere intre frati (e vorba de un frate care cumpara de la altul) cum ca in momentul in care se va face succesiunea, partea unui frate va trece in proprietatea celuilalt?
Răspuns la discuția Cumparare teren
Va multumesc mult, mai am o intrebare: terenul este intr-un sat din judet. Contractul trebuie perfectat la un notar din zona respectiva, sau poate fi la orice notar din localitatea de domiciliu (resedinta de judet)? Mentionez ca nu se va face intabulare, deoarece terenul nu este iesit din diviziune si nici macar succesiunea dupa bunicul nu este facuta.
Răspuns la discuția Cumparare teren
Ca sa inteleg, daca fac contractul sub semnatura privata - si nu doresc sa il intabulez, nu doresc sa construiesc nimic - nu e valabil, poate veni sa il conteste oricand?
Discuție Cumparare teren
O intrebare: am cumparat un teren de la niste rude. Terenul este pe numele bunicului mort demult, nu s-a facut succesiune, nu s-a facut iesire din diviziune. Prin urmare nu se pune problema de intabulat inca. Ce doresc sa stiu eu: daca contractul de vanzare-cumparare este valabil sub semnatura privata, cu 2 martori (valabil in sensul in care sa nu ma trezesc ca vine si contesta vanzarea, ea sau urmasii), sau trebuie facut la notar. Si daca voi dori sa fac o constructie la un moment dat, ca sa primesc autorizatia de constructie e nevoie ca acel teren sa fie intabulat pe numele meu, sau e suficient sa am acel contract sub semnatura pruvata?
Buna ziua.

As dori sa imi schimbati numele de utilizator din Derbedea in Caliptra.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Poprire pe contul bancar
Nu v-a luat tot salariul. V-a blocat contul. Duceti o adeverinta de la angajator din care sa reiasa faptul ca acela este contul de salariu si va vor da 2/3 din bani. Contul va ramane blocat. Nu conteaza ce banca e, oricare ar fi procedat la fel.
Daca au trecut 7 luni si nu s-a facut nimic, s-a cam dus. Ati fost la el, mai are birou acolo? Mai exista?
Răspuns la discuția Fidejusiune- partaj
Ramane la latitudinea creditorului. Daca au trecut 2 ani, desigur ca pot sa inceapa procedura de executare.
Răspuns la discuția Executare silita membru ONG
Nu se confunda patrimoniile, dvs ca persoana fizica raspundeti doar cu patromoniul persoanei fizice.
Nu trebuie sa fie credit ipotecar. In momentul in care ati semnat uncontract de credit cu o banca/societate de leasing, aceasta devine creditor chirografar, adica are drept de gaj asupra patrimoniului imprumutatului. Adica asupra tuturor bunurilor mobile si imobile, veniturilor, depozitelor etc. Adica si asupra imobilului. Daca imprumutul e facut doar de catre unul dintre soti, iar bunul e comun, se poate cere partaj de catre creditor.