avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela Nicolae

Activitate Mihaela Nicolae

Faceti o adresa si catre ANPC. Daca raspunsul este defavorabil si de aceasta data, ar fi cazul sa depuneti o actiune in instanta pentru viciu de consimtamant.
Răspuns la discuția program de lucru
Stipualati in Contractul individual de munca. Pentru cei deja angajati, trebuie facut un act aditional in care sa stipulati noile conditii.
Răspuns la discuția divort
Parasirea caminului conjugal in conditiile relatate de dvs nu reprezinta motiv pentru incredintarea minorului.
Răspuns la discuția Proces retrocedare teren
Avocatul este destul de usor de schimbat. Pur si simplu mergeti la avocatul care doriti sa va reprezinte mai departe si incheiati un contract de asistenta juridica.
Daca doriti sa va recuperati banii reprezentand onorariu avocat, asta depinde de clauzele pe care le-ati avut in respectivul contract de asistenta juridica.
In principiu, este posibila concedierea, dar doar daca indeplineste anumite conditii: " desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa" - art. 65 ind.(1) alin. (2) C. muncii. Daca nu indeplineste aceste motive, poate fi atacata in instanta.
Cu privire la programul de lucru in timpul perioadei de preaviz, este adevarat ca poate fi redus cu 4 ore.
Răspuns la discuția schimbare nume
Se poate face numai in temeiul unei hotarari judecatoresti.
Art. 60 alin. (1) din Legea 119/1996 prevede ca: " (...) modificarea actelor de stare civila si a mentiunilor inscrise pe acestea se poate face numai in temeiul unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile".
Răspuns la discuția Conflict...
Incadrarea juridica a infractiunii este de loviri si alte violente (art. 180 C. pen), infractiune ce se pedepseste in urma plangerii prealabile.
Va sfatuiesc sa discutati in termeni cat mai amiabili cu rudele baiatului pentru a cadea la o intelegere.
In situatia in care procedul se va continua, este important sa nu fiti recidivist, sa recunoasteti fapta, sa aveti un comportament f bun in timpul derularii procesului.
De asemenea, va puteti lega si de alte aspecte, cum ar fi: sa aveti un loc de munca stabil, daca aveti copii, sa solicitati proba in circumstantiere, si sa faceti dovada comportamentului bun pe care il aveti.
Solicitati la primul termen de judecata, dupa citirea actului de sesizare, ca instanta sa faca aplicare dispozitiilor art. 320 ind. (1) C. proc. pen.
Sa mergeti la acest termen si cu inscrisurile in circumstantiere, pentru ca sunt admise.
Răspuns la discuția recurs renuntare la drept
In conditiile in care este specificat in declaratia data la notar faptul ca se renunta la judecata, dar cu obligatia ca cealalta parte sa renunte la executare, se poate introduce o noua cerere avand acelesi obiect.
Răspuns la discuția dreptul la diurna
Atata timp cat puteti sa dovediti, se poate cere in instanta.
Se poate adauga caen ul dorit fara nici o problema. In linii mari, ar trebui sa redactactati o decizie in care sa stiputati faptul ca doriti adaugarea unui nou cod caen, si s-o inregistrati la registrati la registrul comertului.