avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Activitate ufpuf

Activitate ufpuf

Discuție Casa pe rol
Buna seara.
Mama mea nu a trecut casa pe rol de cand a cumparat-o.
Nu a primit niciodata de la circa financiara vreo somatie pentru impozit.
Daca ma puteti ajuta, cum trebuie sa procedeaz ca sa trec in legalitate si cam care ar fi taxa+amenda. Aproximativ.
Multumesc frumos.
Răspuns la discuția Mostenire vs credit ipotecar
multumesc frumos. nu asta e raspunsul pe care`l asteptam, casa pe care o vand se afla la tara, suma nu acopera nici 30% din datorie.
doar despre viitorul cumparator vreau sa stiu daca o sa fie cumva atacat de banca!
buna seara. va rog din suflet sa`mi dati un sfat.
am un credit ipotecar , cu rata mare pe luna. de cativa ani ( in perioada cand s`a retinut 25% din salariile bugetarilor) n`am mai putut sa platesc decat o parte din rata pe luna.
in momentul de fata ma judec cu banca, insa mi`a ramas o casa de pe urma mamei. n`am facut succesiune. acum am gasit sa vand casa si sunt obligat sa fac succesiunea.
intrebarea mea este: poate banca sa anuleze contractul vanzare cumparare?
o sa aiba cumparatorul de suferit?!


Discuție Taxa de timbru
oameni buni ajutati`ma. maine trebuie sa ma prezint la proces. citatia am primit`o in august si abia azi m`a sunat avocatul sa ma intrebe daca am platit taxa de timbru. asta e continutul citatiei:

X ESTE CHEMAT IN PROCES CU BANCA X IN CALITATE DE INTIMAT PENTRU FOND- CONSTESTATIE DE EXECUTARE. IN CAZ DE NEPREZENTARE A PARTILOR, JUDECATA SE VA FACE IN LIPSA, DACA SE SOLICITA IN SCRIS ACEST LUCRU DE CATRE UNA DINTRE PARTI.
CU MENTIUNEA DE A ACHITA TAXA JUDICIARA DETIMBRU DE 1000 LEI, SUB SANCTIUNEA ANULARII CERERII. SA SE PRECIZEZE CADRUL PROCESUAL PASIV SI SA PRECIZEZE PUNCTUAL CLAUZELE DIN CONTRACT PENTRU CARE S-A FORMAT C1.

vreau sa stiu daca trebuie sa platesc cei 1000 lei si daca ma prezint si daca nu.
HELLLLPPPPP PLSSS.
MERCI.
Buna dimineata. In jurul datei de 27.11.2012 am dus medicului de familie o adeverinta de asigurat valabila 3 luni,pentru care mi-a dat 5 zile concediu medical.
Pe data de 06.02.2013 mi-a fost rau nu m-am putut prezenta la locul de munca.
Pe 07.02 m-am dus la medicul de familie care mi-a zis ca trebuie sa aduc o NOUA adeverinta. M-am dus la servici,am luat adeverinta,pana m-am intors programul doctorului se incheiase.
Mentionez ca medicul de familie se afla-n sectorul 4 iar serviciul meu la Ciorogarla.
Azi cand am sunat sa intreb de programul medicului,asistenta m-a zis ca n-o sa-mi poata acorda concediu medical si pentru data de 06.02 ca au trecut deja 48 de ore de cand m-am imbolnavit.
Concluzie : trebuie sa stiu dinainte ca o sa fiu bolnav si sa plec cu adeverinta de salariat de la munca ca sa pot beneficia de o consultatie la medicul de familie ?
E corect ce-mi spune mie acest doctor in situatia in care nu am beneficiat nici de o consultatie nici de tratament?
E normal sa fiu trecut nemotivat la servici din cauza acestui medic ?

Cu multumiri
Buna seara. va deranjez cu o intrebare. lucrez intr`o firma destul de prospera avand in vedere criza prin care trecem. acum un an cand m`am angajat eram 15 fete, acum suntem 40. patronul ne impune direct sau indirect sa ne facem PFA`uri.
ne`a spus ca aduce avocat la firma sa ne lamureasca,plateste contabil care sa se ocupe de toate actele... e normal asa ceva?
celor care n`au fost de acord le`a sugerat ori sa plece ori sa ramana`n firma cu salariul minim care`i trecut in cartea de munca.
ajutati`ma cu un raspuns va rog.
multumesc.
Buna seara !
ma aflu in urmatoarea situatie... mama mea a facut acum 5 ani credit la 3 banci ...concomitent s`a depus dosarul, pentru a putea lua cat mai multi bani... era strict necesar sa ridice o casuta in cei 140 mp pe care`i are unde statea sa cada o casuta de paianta. de la prima banca a luat 5500 chf (la vremea aia era 18.000 lei vechi unu ), de la a doua a luat 2600 euro ( 33.00 era la vreme aia ) iar de la a treia a luat 55 de mil. in total s`au adunat vreo 240 de mil. s`a platit aproximativ 10-15 rate la fiecare banca. de 2 ani mama nu mai poate muncii ( nici varsta pentru pensionare n`o are, si nici ani suficienti in campul muncii ). ce`i pot face aceste banci in conditiile in care doar una singura (cea de la care s`au luat lei ) a insistat cu somatiile, a doua a trimis prima somatie inainte cu 2 luni sa se implineasca 3 ani de la ultima plata, iar cea de`a treia n`a trimis nimic.
mentionez ca mama nu are nici un venit, iar salariul meu ajunge sa ne ''taraim'' de la o luna la alta.
ultima somatie a speriat`o... a venit pe o pagina a3, cu un font larg si boldat,in care`i zicea ca daca nu plateste`n termen de o zi ( 1 zi ) vine cu executorul judecatoresc.
va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
cum pot afla daca o persoana mai traieste sau, sau doar data decesului daca se afla in Israel ?
Răspuns la discuția salariul amanat
ideea e urmatoarea, m`am angajat anul trecut pe 24.10 2010, pe 8 ianuarie 2011 am plecat pt fix o luna, m`am intors pe 8.02.2011, in perioada asta n`am avut contract de munca, desi exist in niste condici de prezenta, am revenit in februarie si m`au incadrat cu contract de munca in iunie 2011.
pe ce perioada ar trebui sa`mi plateasca concediul de odihna? pe toata perioada muncita ? sau doar pe perioada in care am fost angajat ? asta inseamna jumate-jumate legal/la negru.
Discuție salariul amanat
buna ziua. am lucrat 1 an de zile la o firma in care eram incadrat cu minim pe economie + sporuri de noapte. acum am plecat de acolo pt ca eram platit pe ce munceam si din 15 ture pe luna ajunsesem la 12 ture pe luna. spre ex in noiembrie am luat 19 milioane salariu pt program intreg. in decembrie daca as mai fi stat nu cred ca luam 10 milioane.
am anuntat ca plec, dar banii pe care i`am muncit pana la data anuntarii mi`au zis ca mi dau in ziua lichidarii, adica ziua de avans e 20 ale lunii, iar lichidarea in luna urmatoare pe 5. e normal asa ? plus ca nu mi`au dat banii pe concediu.