avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Activitate adinaelena

Activitate adinaelena

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Am primit o notificare de la ANAF in care mi se aduce la cunostinta ca sunt neconcordante in decl 101/2014 privind acoperirea pierderilor din perioadele anterioare.Dupa care ultimul rand spune :"in cazul in care se impune ,va rugam sa ne transmiteti masurile intreprinse, in vederea corectarii situatiei."
Mentionez ca pe notificare nu exista un termen de raspuns sau termenn de prezentare la dumnealor si nu imi sunt cerute documente.

Intrebarea mea este : nu este prescrisa perioada care mi se cere ?
Si daca prn depunerea unei rectificative (daca e cazul) nu cumva se intrerupe perioada de prescriere ?

Va multumesc
o zi usoara
Răspuns la discuția Internship firma constructii
Multumesc mult
Buna ziua,

La firma de constructii avem un contrat de internship care a inceput cu data de 21.05.2019.Desi are salariul minim prevazut in constructii de 3000 lei pe luna mai, acest contract nu beneficiaza de facilitatile fiscale .
mai are cineva o situatie asemanatoare?

Multumesc
Buna ziua

Poate un asociat unic sa cesioneze toate partile sociale ale unei societati cu tiltlu gratuit ?

Multumesc
Buna ziua

Daca o firma (neplatitoare de tva in prezent-a fost platitoare ) are un teren in valoare de 10.000 lei cu o constructie pe el de 19.000 lei (conform balantei contabile) si doreste sa il vanda unei persoane fizice care este valoarea minima la care il poate vinde : cea din contabilitate sau cea stabilita de grila notarilor .
multumesc
Buna ziua

In cazul achizitiei unui imobil in valoare de 500.000 euro ,va rog sa imi spuneti care ar fi taxele care trebuiesc achitate de catre cumparator (atat persoana fizica cat si juridica )-daca se poate procentual sau valoric la ce sume se ridica .(inclusive impozitul annual la primarie )

Multumesc
O zi frumoasa
Buna ziua

Veniturile in avans intra in Calaculul CA din punct de vedere al TVA-ului ?
De ex am facturat un avans in valoare de 1.000.000 euro,avand in vederea ca pana la data facturarii aplicam TVA la incasare si plateam imp pe microintreprinderi ,acest avans (urias) schimba regimul de TVA la incasare dar si vectorul fiscal si face trecerea la platitor de impozit pe profit ?
La ANAF nu au stiut sa imi dea nici un raspuns ...
Va rog mult lamuriti-ma cu un articol din Codul Fiscal sau altceva ..
Multumesc
Buna ziua
Daca in luna februarie am depasit cifra de afaceri de 2.250.000 lei (pana acum am fost TVA la incasare ) ,iesim de la TVA la incasare ? Si daca da mai trebuie depus 097 pentru asta si pana cand ?
Multumesc
Buna ziua

o societate care a avut cheltuieli uriase pentru un proiect in 2013 ,iar el factureaza si incaseaza abia in 2014 ,cum poate folosi cheltuielile effectuate in 2013 pentru a le scadea din veniturile lui 2014si astfel sa obtina un profit real ?Se poate vorbi de acoperirea pierderii din profit (toata odata )?Profitul se obtine in primul trimestru .Poate avea loc acoperirea pierderii din 2013 in acel moment (in trimestrul I din 2014)?Din asta ar rezulta un imp pe profit mai mic?
Multumesc
Multumesc
Buna ziua

Daca o societate X are un credit la o alta firma din afara tarii (in afara Uniunii Europene) ,acest credit poate fi achitat de clientul societatii X ,printr-o compensare ceva?

Multumesc