avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate risteafl

Activitate risteafl

Buna ziua,
Am achizitionat 1 hectar teren intravilan, din care, o parte are categoria de folosinta "teren curs constructii",cealalta ,"teren arabil".
Va rog sa-mi spuneti cum pot sa actualizez categoria de folosinta in "teren arabil",daca legal se poate,fiindca cei de la Primarie ,vorbesc de o adeverinta data in baza unei declaratii pe proprie raspundere,dar nimeni nu stie cine o elibereaza ,adica se paseaza de la o persoana la alta,sau de la un birou la altul.Mentionez ,terenul a fost cumparat de la un SRL care a avut constructii,care acum nu mai exista ,iar extrasul de carte funciara la zi nu prezinta constructii,doar categorii diferite de folosinta.
Multumesc.
Multumesc.
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca dupa divort (>30 ani casnicie,copii majori) in care am dobandit impreuna o casa ,dar avem si o afacere in care sotul este asociat unic,iar sotia salariata,sotia poate emite pretentii la partaj,cu probe,martori,asupra activelor societatii.Multumesc.
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca este obligatorie factura fiscala insotita de bon fiscal,in cazul in care clientul cere factura,iar valoarea bonului fiscal este mai mica de 100 euro. Mentionez ca lucrez intr-o benzinarie, CAEN4730 si sunt clienti care cer factura ,chiar daca pe bonul fiscal mai mic de 100 euro i s-a inregistrat CUI -ul si poate deduce TVA-ul,
conform Ordonantei 84/2013.
Multumesc!
F.Ristea
Buna ziua,
Va rog sa -mi spuneti daca se intocmeste scrisoare CMR pentru transport marfa in cont propriu,atunci cand cisterna goala pleaca sa alimenteze :
Mai precis:
Soferul de pe cisterna societatii la care lucrez, a fost oprit in trafic pentru control si a primit o NOTA cu privire la deficientele constatate : nu avea scrisoare CMR la cisterna goala (urma sa alimenteze pentru unitatea proprietara a cisternei -transport in cont propriu,nu contra cost in numele unui tert),care conform HG 69/2012 ,art. 4,pct.21.3 constituie
contraventie (conform notei ).Eu am gasit la acest articol;''Documentul de transport specific tipului de transport efectuat,conform legislatiei in vigoare"'Desigur, dupa alimentare va avea de la furnizor aviz de expedite ,etc,
Multumesc!
Buna ziua,
Firma este inactiva (exista decizie ANAF ,iar la Registrul Comertului ,suspendata de mai mult de 3 ani),cu datorii la bugetul statului,nu foarte mari,dar si accesorii care sunt de 2 ori mai mari decat obligatiile fiscale principale.
Va rog sa-mi spuneti, daca as plati datoriile fiscale,in vederea rezilierii firmei la Registrul Comertului,din accesorii s-ar mai reduce ceva (este o lege ,dar nu stiu daca se aplica in acest caz)?
Multumesc!
Discuție DECLARATIE 600
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca un asociat unic in firma care are contract de asigurari sociale pensie si contract la CASS ,pentru care lunar vireaza sumele corespunzatoare (plati la zi,adica inclusiv februarie 2016),care in anul 2015 a ridicat dividende pentru care a achitat 16% impozit , trebuie sa depuna la ANAF declaratia 600 privitoare la alte venituri obtinute din dividende in anul 2015 .
Multumesc!
Discuție OBLIGATII PFA
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti in ce masura un PFA ,colaborator al unei companii raspunde cu patrimoniul ,in conditiile in care compania are probleme financiare(este in insolventa),iar problemele financiare nu sunt cauzate de PFA.
Multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca un asociat poate fi administrator la doua firme (la una este asociat unic,la cea de-a doua ,unul dintre asociati) si daca cele doua firme pot avea acelasi sediu social,in conditiile in care intre cele doua srl-uri este incheiat un contract de comodat.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Lucrez la o benzinarie care in evidentele contabile,respectiv in contul 212-Constructii
are inregistrata valoarea cladirilor care este impozitata la Primarie,suprafetele betonate in 2112-amenajari de terenuri,echipamentele tehn.,corect.Este corecta declaratia pe cladiri speciale ca fiind 0?
Va multumesc!