avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Activitate cafea1

Activitate cafea1

Discuție divort
BUna. Vreau sa divortez de sotul meu, insa din cate se pare nu va merge usor. INtrebarea suna in felul urmator: daca are domiciliul pe locuinta mea, cum pot face sa paraseasca domiciliul dupa finalizarea divortului?

Presimt ca imi va face zile amare, ... chiar in cursul zilei de ieri i-am spus sa plece din casa, insa refuza.

Multumesc.
Răspuns la discuția executare silita
[editat- eronat]

daca reusiti sa dicutati cu executorul, faceti-i o propunuere de reesalonare in scris, pentru a avea o siguranta, astfel ca daca dvs reusiti sa va tineti de reesalonare, nu are motiv sa continue executarea silita.
Buna seara . imi poate indica cineva unde gasesc pe net modele de declaratii prevazute de art 28 din legea insolventei pentru debitor? sau imi poate trimite cineva vreun model? multumesc mult
Buna. In conditiile in care nu ma inteleg nicicum cu sora asupra succesiunii dupa bunicul, pot intenta o actiune in instanta prin care sa solicit judecatorului sa constate masa succesorala, cotele succesorale si mostenitorii? sau ce anume trebuie sa solicit pentru a se putea face succesiunea dupa bunicul in afara de varinata notariala?

multumesc.

domnule lichidator, exista vreo posibilitate sa salveze casa?
este insolvabila. deja a primit notificari de executare silita de la banca y.

nu stiu care lichidator i-ar fi promis ca ar putea rezolva ca imobilul sa nu fie scos la licitatie. m-am mirat si am postat aceasta problema, intrucat eu stiu ca in cazuri de falimente, banca valorifica patrimoniul sc, inclusiv garantiile imobiliare.

se poate ca lichidatorul sa faca in asa fel incat imobilul sa nu fe valorificat? daca sc are stoc 0 si lipsa lichiditati./?
Buna. O prietena de-a mea a contactat 2 credite bancare de la 2 banci separate, x si y in numele societatii comerciale pe care o infiintase, in vederea dezvoltarii afacerii.

la banca x a garantat cu casa soacrei sale pentru acel credit.

din pacate, afacerile nu au evoluat in sens pozitiv si acum doreste sa declanseze procedura insolventei.

are ceva parghii sa nu piarda casa soacrei ei? in cazul lin care banca x va fi creditor chirografar?

ca o precizare, prietena mea plateste doar ratele catre banca x, exact ca sa nu fie executata silit astfel sa nu piarda casa.
Discuție pensie si salar
Buna. pot fi pensionar si in acelasi timp angajat cu carte de munca 8 ore? sau doar 4 ore. multumesc.
Răspuns la discuția Accident.
Buna. nu exista o suma minima sau maxima, din cate stiu eu. unii pentru 45 de zile ingrijiri medicale primesc daune morale cca 250000 mil lei vechi. daunele materiale le veti cuantifica in baza actelor medicale, a tratamentelor, a drumurilor catre spital etc.

pentru accidente cu victime, unii au prmit 200000 euro.

ca o sugestie, cereti cat mai mult, ca judecatorul sa aiba de unde taia. sanatate multa.
insa copilul este minor..... ni acest caz, cine raspunde pentru prejdiciul orange romania?