avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate CRISTIAN CIRMACIU

Activitate CRISTIAN CIRMACIU

Buna seara.
Am fost desemnat administrator judiciar al unui debitor care pana in prezent nu mi-a comunicat actele contabile prevazute de art. 28 din Legea 85/2006.
Astazi am primit o notificare de la AFP prin care mi se aduce la cunostinta faptul ca nu au fost depuse mai multe declaratii fiscale si ca trebuie depuse.
In situatia in care societatea prin administrator societar sau administratorul judiciar nu depun aceste declaratii, societatea va fi declarata inactiva fiscala, iar eu voi avea cazier fiscal.
Mentionez ca administratorul societatii nu raspunde la telefoane sau notificari, astfel ca nu pot intra in posesia actelor contabile.
Trebuie obligatoriu depuse toate declaratiile pentru a nu fi declarat inactiv fiscal, sau pot depune doar una, in care impozitul/tva - ul sa fie 0, iar ulterior dupa ce intru in posesia actelor sa o rectific?
Cum procedez in aceasta situatie?


Cu acordul creditorului ipotecar si al adunarii creditorilor!
Buna seara.
Poate un debitor sa valorifice in mod direct (prin incheierea unui contract de vanzare cumparare autentic), un bun imobil ipotecat, in perioada de observatie, cu acordul adunarii creditorilor.

Cumparatorul il va dobandi liber de sarcini in temeiul art. 53 din Legea 85/2006?

Va multumesc.
O sa fac o cerere de completare minuta, desi minuta incheierii de deschidere a procedurii, poate este ok...eu am vazut doar informatiile de pe portal.
Multumesc!
Buna ziua.
Va adresez urmatoarea intrebare:
Un client a formulat o cerere de deschidere a procedurii insoventei, solicitand instantei desemnare in calitate de administratori judiciari, a consortiului format din CII X si CII y.
In minuta sedintei afisata pe portalul instantelor, apare ca fiind desemnat doar unul dintre administratorii judiciar, membrii ai consortiului.
Ce credeti ca ar trebui sa faca in aceasta situatie?
Mentionez ca incheierea de deschidere inca nu s-a redactat (procedura s-a deschis acum 2 zile).
Ar trebui sa formuleze o cerere de completare inainte de redactarea incheierii?

Va multumesc!
Buna seara.
Va rog sa imi spuneti, ce administratie fiscala credeti ca poate efectua controlul fiscal, asupra unui contribuabil care si-a mutat sediul social in alt judet...cea din circumscriptia vechiului sediu social sau cea de la sediul social nou?
Mentionez ca acest contribuabil a fost luat in evidenta administratiei judetene de la noul sediu social, dar contribuabilului nu i-a fost inca transmis dosarul fiscal de la administratia fiscala la care a fost inregistrat?

Va multumesc.
Buna ziua.
Un creditor poate formula apel impotriva unei incheieri de sedinta prin care s-a dispus amanarea pronuntarii, cu privire la aprobarea planului de reorganizare.
Pt sedinta din aceasta data, administratorului judiciar i s-a pus in vedere de catre instanta sa formuleze un pct de vedere cu privire la o creanta, iar admin. judiciar nu a respectat disp. instantei, iar instanta a ramas in pronuntare pe aprobarea planului, fara sa i se depuna la dosar pct de vedere al admin judiciar.
Tb facut apel impotriva sentintei de aprobare a planului sau si impotriva incheierii, pe cale separata ?
Va multumesc.
Buna seara.
Care credeti ca sunt consecintele juridice care deriva din faptul ca, la incheierea unui contract de vanzare-cumparare autentic, vanzatorul a folosit un buletin care expirase.
Mentionez ca la aproximativ 2 luni dupa perfectarea vanzarii, vanzatorul a decedat si ulterior mostenitorii acestuia au solicitat anularea actului intocmit.
Actul este afectat de o nulitare relativa?
Va multumesc.
Credeti ca executorul judecatoresc mai poate sa faca un proiect de distribuire catre creditori a acestor sume.
Acest act nu este considerat un act de executare?
Executorul judecatoresc poate sa-i restituie unui tert poprit, o suma de bani virata de acesta in contul Bej, in situatia in care tertul sustine ca aceasta suma nu era datorta debitorului ci a fost cesionata?...sau trebuie virata in contul de insolventa?
Multumesc!
Buna seara.
Am urmatoarea speta.
Un exec jud. a pus poprire pe conturile unei societati si a reusit sa popreasca o suma de bani. Ulterior infiintarii popririi, societatea a intrat in insolventa.
Sumele de bani poprite inainte de data deschiderii procedurii vor fi virate debitorului aflat in insolventa pt a fi repartizate de administratorul judiciar, sau vor fi repartizate catre creditorul urmaritor?
Aveti o hotarare pronuntata intr-o speta similara?
Va multumesc.