avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Activitate Duiliu

Activitate Duiliu

noile acte niormative fac trimitere la soc. de prestari de servicii, scolrizare. cheltuieli aberante.
Mai este nevoie de Asociatiile de proprietari ?

Incepand cu 1.12.2010 zilnic apar alte si alte acte normative de care cei patru alesi, desemnati, angajati CIM, care rezolva în general problemele unei Asociatii, nu mai au cum sa le faca fata. A fost mai intai D 112. 62 de variante care au ocupat in permanenta timpul cenzorului / operator PC. Are 4 topuri de hartie consumate si nici macar 2 versiuni ale D 112 care sa semene una cu alta din ianuarie si pana acum. Desi e sfarsit de luna si omul gospodar a cautat sa se scape de datorii, astazi apare o noua versiune a D 100 Ne-o afecta, nu ne-o afecta ramane de vazut. Ordinul Ministrului de interne privind PPSI ne arunca in niste cheltuieli colosale de parca am fi cel putin moll ROMANIA PLAZA. ITM impune niste societati de prestari de servicii pentru medicina muncii, pentru transmiterea datelor electronic, pentru intocmirea dosarului de personal sau trimiterea oamenilor la scolarizare. Toate acestea pe fondul unor amenintari cu amenzi astronomice. Se cere scolarizare la ITM pentru inspector de personal ...... La 4 salariaţi ? Cat costa cine plateste .. ? Societaţile presteaza servicii gratuit ? care e tariful lor si cum a fost stabilit ? Presedintele semneaza de dimineata pana seara si de seara pana dimineata, nici el si nici eu, cenzor, nu stim ce semnam. Dar semnam de frica ITM-ului, a ANAFULUI. Ministrul administratiei si internelor doreste sa renuntam la administratorul si femeia de serviciu si sa apelam la soc de prestari de serviciu, de data asta nu se stie de cine trebuie sa fie agreate. Aceasi intrebare : cat costa ? Si daca le adunam pe toate astea sub forma listelor de plata lunara, ne ajunge pensia sau ne ducem in spitalele dezafectate transformate ad-hoc in azile de batrani si murim fericiti in lagar. Administratorul este toata ziua pe drumuri de la ANAF. la ITM. la Primarie la un seminar gratuit, Apoi la CEC sa depuna bani, la caseria RADET, la APA NOVA sa constate cat are de plata, Apoi la TECHEM, societatea care calculeaza consumul de caldura unde se intoarce cu banii ca sa plateasca., apoi la caseria APA NOVA sa achite consumul (daca a venit factura), apoi la BRD sa plateasca consumul de gaze naturale (asta in conditia in care a primit facturile pentru toate cele 6 scari (posta ne aduce cam 4 facturi din 6). Intre timp se termina luna si se duce iar la CEC sa capete extrasul final de cont. Intre timp incaseaza bani, supravegheza reparatii, cauta femeia de serviciu sa vada daca a venit la serviciu, intre timp aplaneaza conflictul dintre un proprietar de apartament si proprietarul garajului de desubt si, daca, mai poate isi aduce aminte ca e femeie si nevasta şi trebuie sa faca cate ceva si in gospodarie si sa dea de mancare la cateva suflete. Si cand e cu polonicul in ciorba de fasole vine cenzorul si ii spune sa nu se mai duca la AFP S6, ca D 100 este schimbata.
Pana nu de mult am avut un ajutor sbstantial de la acest site, de la contabilul.ro si legislatiamuncii.ro, dar din nefericire cei doi din urma au schimbat politica si nu mai comunica nimic decat contra cost. Le-am trecut newsleterele pe spam.

Si atunci nu pot sa nu ma intreb ce rol mai are asociatia ? Nu de alta dar luni 29 martie avem sedinta ordinara.
Duiliu Dragomir.
Va doresc noapte buna.
Am patit-o si eu azi. Apartamentul este situat intr-un bloc, iar garajul in blocul vecin. Nestiind ca acest garaj reprexinta a doua proprietate (Legea zice de persoane fizice detinatoare a mai multor cladiri), M-am prezentat la fiscul S 6 si am fost surprins sa aflu ca trebuie sa-mi chem si sotia, fiecare dintre noi am complectat DECLARATIA SPECIALA DE IMPUNERE (chiar asa o gasiti pe google) dar fiecare primarie are antetul cu stema ei, am facut copii xerox de pe actele de identitate am stat la rand sa ne primeasca actele si apoi la casierie sa platim. Interesant este ca nimeni nu ne-a raspuns la intrebarea daca de-a cum inainte vom merge amandoi la fisc, sau poate merge unul pentru amandoi, deoarece in loc de o chitanta mi s-a taiat doua. Una pe numele sotiei si cealalta pe numele meu. Buna seara, Duiliu
Unde pot sa citesc cum se transforma un stat de plata sau un contract individual de munca intr-un material ce poate fi transmis electronic. Am primit user si parola si ma uit la ele. Multumesc
De la 01.01.2011 nu se mai primesc documente la ITMB. Oare chiar nu mai avem nici-o obligatie ?
Sunt uluit. Adica o intreaga presa scrisa si vorbita, mesajele insistente ale celor de la ANAF si Casa de pensii, de prin noiembrie incoace au fost ingropate prin reaparitia vechilor formulare valabile si pentru anul 2011. Sec. Fara explicatii.
Nu vreau sa laud pe nimeni, dar fara dna Elga nu completam D 112. Insa nu ne-a spus nimeni ce se intampla cu contributia la sanatate. Zile in sir nu a fost validat formularul pana cand n-am priceput ca baza de calcul e asemanatoare celei aplicate pensionarilor cu venitul pana in 740 lei, In sfarsit am in fata ochilor o D 112 cu doi salariati CIM si doi cu contracte de mandat, VALIDATE. Mai departe scrie in carte. Apare Luni altceva ? Cum provedez daca PC nu vrea sa inregistreze CD-uri ? Nu stiu ce sa fac. As urla daca asta ajuta la ceva,
Si altceva. Contribuabil serios fiind, am depus la CEC impozitele si contributiile pana la sfarsitul lunii ianuarie, ca intotdeauna din 1994 de cand ma ocup de asa ceva. Nu a scris nimeni ca trebuie sa ma duc sa stau la coada cu declaratia intr-0 mana si cu banii in cealalta. A scris undeva ceva si n-am citit eu? Pe de alta parte cum sa tin bani in buzunar daca nu am voie sa am plafon de casa, iar avansul spre decontare e valabil doar 24 ore. Uffffff. Multumesc ca ma suportati.
Buna ziua..
Am avut ieri zi de incasari. Stiu ca luni vin facturile de la gaze naturale, ridicarea gunoiului menajer si foarte probabil la curent electric. Femeia de serviciu doreste bani de transport.
Intrebare : pot pastra bani in casa ? In felul acesta nu ma platesc comisioane bancare.
Sunt uluit ca acest aspect nu e discutat nici la activitatea de casierie si nici la cea de contabilitate.
Multumesc.
Răspuns la discuția D112
Buna ziua.
M-am culcat si m-am sculat cu D 112 in cap. Nu cred ca o minte mai incurcata putea nascoci asa ceva, Primo tempo : Dna Elga scapa o vorba pe forum. Zice dumneaiei ca iei prima pagina si bani si te prezinti la ANAF. In primul rand si primul rand trebuie completate D,. D care nu se lasa scrisa. Nici la contributia de sanatate nici la contributia de somaj. Unde scrie cum se calculeaza una si cum se calculeaza alta. E drept ca aplicatia te trimite mereu la un atasament care nu iti spune nimic. Aseara cred ca dupa 18,00 pe Legislatiamuncii.ro apare explicatia pentru sanatate. Nu are rost sa facem rost de ce si cine. "Inhat informatia si ma duc sa corectez. Gata. nu mai am voie su nu mi se permite sa operez. E corect ca pe o kucrare test sa nu poti face corecturi :
Incerc sa ma descurc cu contributia la somaj, Nu gasesc nici-o explicatie. Extrem de suparat si de obosit adorm cu capul in dreptul desk, cu mainile pe tastatura sezand in fotoliu. Sotia a crezut ca am murit,
Mergem la ANAF cu bani. Unde scrie ? Unde o sa incapem mii de oameni in holul acela mic din Popa Tatu, In aceiasi perioada in care trebuie depuse si alte D : 200, 210, 205 (care nici nu a aparut) si care au toate acelasi termen de predare ca si 112 ? Mie nu mi-a placut sa las pe o alta luna ceea ce aveam de platit. Deci am platit prin CEC darile pe stil vechi. Iar cand intru la ANAF am grije sa nu am bani in buzunar. Astept ziua de luni sa capat D 112 si poate cine stie pana atunci apare si 205.
Aseara la TV ministrol muncii si astazi pr descarcaprograme.ro s-a anuntat ca D 112 va fi apta de treaba incepand cu data de luni 7/02 si pana pe 25/02. Succese.
Doamna Elga buna ziua.
Ati fost intotdeauna amabila si uneori maminunez eu cum de m-ati suportat.
Va rog explicatimi si mie de ce ati ales cifra asta de 18 pentru tipul de asigurat. Deoarece pentru sanatate, de exemplu, imi spune ca nu am calculat bine contributa de 5,5% deoarece baza nu trebuie sa fie 425 lei cum am eu ci 4680 lei. Dar nu va suparati nu e normal. Nici pentru presedintele meu care e in campul muncii nu e normal sa iau baza de calcul 4680 in loc de 580 lei. Si apoi cum si cu ce pot justifica asa ceva in fata cui vreti Dvs. Multumesc. Daca am gresit, mii de scuze.
Răspuns la discuția zile libere legale
Ar trebui sa va aplaud. Ati ajuns in Aprilie. Dar astazi, 24 ianuarie, este sau nu este zi libera ? Nu, nu e cazul meu. E cazul femeii de curatenie. Si nu stiu ce sa-i raspund. Va multumesc.