avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Activitate marian1101

Activitate marian1101

Buna seara, pot tine in acelasi tarc cu un perete din tabla despartitor sau fara perete si butelii gaz si butelii oxigen? activitatea este desfasurata in zona industrala.Tb sa obtin avize, autorizari de la( de la ISU,PSI) altcineva pt detinerea acestor butelii in incinta?Buteliile sunt utilizate pt debitare metale.
Zona tb evidentiata prin ceva?
Exista legislatie care explica procesul folosirii acestora in domeniul debitarii metalelor sau alte informatii importante?
Multumesc anticipat.
Marian.
Buna seara,va rog daca aveti un model de regulament intern actualizat si fise pt intocmirea criteriilor de evaluare si cateva explicatii despre aplicarea lor.
Multumesc anticipat.
Marian.
Daca o societate inchirieaza un bun(un container) de la o alta societate,prima SC poate subinchiria acest bun altei SC? Trebuie un cod Caen ? Pot factura subinchirierea?
Domeniul nostru de activitate implica Taxarea Inversa ,dar suntem si platitori de TVA.
Va multumesc.
Buna ziua,
Daca societatea unde lucrez inchirieaza un bun de la o alta SC , noi putem subinchiria altei SC ?trebuie vreun cod CAEN anume,pot sa facturez pentru subichiriere ?
Va multumesc anticipat.
Buna ziua.
In situatia cumpararii de catre o societate valorificatoare in domeniu de deseuri nemetalice adica hartie,carton,mase plastice de la o alta societate valorificatoare stiu ca se aplica 'taxarea inversa" dar nu stiu daca se mai retine si fond mediu de 3 % ca la deseuri metalice, si cine il achita . Nu gasesc textul de lege care specifica mai in detaliu situatia de mai sus, sau tipurile de deseuri carora li se aplica taxa de fond mediu. Poate ma ajutati cu un raspuns.
Multumesc anticipat.
O zi buna.
Buna ziua,
As dori niste informatii concrete legate de o societate comerciala care doreste sa cumpere un imobil-teren de la o persoana fizica si plata sa se efectueze jumatate numerar si jumatate prin ordin bancar(suma este 200.000 ron).Din punct de vedere contabil si juridic ar fi bine asa cum am mentionat mai sus, sau exista o limita de plata pt numerar catre persoane fizice? exista o lege unde specifica aceste lucruri?
Multumesc anticipat.
Marian
va multumesc mult pentru raspunsuri.
va mai deranjez cu o intrebare legata de calculul indemnizatiei
la un program de 4h am salariul net de 400 ron si la un program de 8h am un salariu net de 800 ron. cum se calculeaza indemnizatia si la care din cele 2 variante de 4 h sau 8 h as fii incadrata in prevederile legii?
multumesc .
VA MULTUMESC, DAR TOTUSI NU INTELEG DE CE CONTABILA FIRMEI A HOTARAT CA ESTE IMPERATIV SA LUCREZ CU 8 H(PENTRU A BENEFICIA DE INDEMNIZATIE) ASA SPUNE EA,(ADICA CE ROST ARE SA PLATESC MAI MULT LA STAT PT 8 H DACA ORICUM BENEFICIEZ DE INDEMNIZATIE SI CU 4 H(FIRMA ESTE ADMINISTRATA SI CONDUSA DE SOTUL MEU) LEGEA MENTIONATA POATE FII INTERPRETATA IN DIVERSE MODURI?
VA MULTUMESC ANTICIPAT.
SA AVETI O ZI BUNA .
BUNA ZIUA,AS DORI CATEVA LAMURIRI IN PRIVINTA INDEMNIZATIEI PENTRU COPIL.
EU LUCREZ DIN 2008 LA O FIRMA CU 4 H,DIN FEBRUARIE 2012 AM INCEPUT SA LUCREZ CU 8 H,LA ACEEASI FIRMA.DACA RAMAN GRAVIDA IN LUNA MAI 2012 CELE 12 LUNI ANTERIOARE NASTERII S-AR IMPLINII IN FEBRUARIE 2012.AS FII ACOPERITA DIN PUNCT DE VEDERE LEGAL?SAU AR TREBUI SA RAMAN GRAVIDA IN IUNIE 2012? CHIAR NU SE TINE CONT DE PERIOADA LUCRATA ANTERIOR CU DOAR 4 H?
VA MULTUMESC.
O ZI BUNA .
MARIANA
buna seara......vrea sa va intreb pt. codul caen 4791comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet....daca eu vand produse spre exemplu:tigai,razatoare,storcatoare de fructe,aparate de masaj,vibromasaj,elicoptere cu telecomanda,lenjerii.....mai trebuie sa am si alte coduri caen?........specific ca eu am doar acest cod caen 4791......pot sa vad produsele mentionate mai sus cu acest cod?

va multumesc
marian