avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate ASOCIATIA PROFESIONALA A EXPERTILOR JUDICIARI CAB

Activitate ASOCIATIA PROFESIONALA A EXPERTILOR JUDICIARI CAB

Răspuns la discuția expert parte
Expertul-consilier este un specialist independent care \"conseiaza\", \"sfatuieste\" partea. Nu este tinut asupra antepronuntarii in speta.
Oricum, nu am vazut un expert-consilier, platit de parte, care sa-l prejudicieze pe cel care l-a angajat.
Deci, in aceasta calitate de \"avocat tehnic\" nu conteaza ce opinie a avut anterior.
Avocatii au vre-o obligatie de acest gen ?
Răspuns la discuția Aport apartament la srl
Societatea in sine este o terta persoana fata de fostii soti.
Repet, se pot executa partile sociale proprietatea sotiei.
Răspuns la discuția Aport apartament la srl
Pentru sulta - aveti calea executarii silite.
Transferul dreptului de proprietate pe calea aportului in natura se face prin act autentic de modificare a statutului societatii pe baza unui raport de evaluare.

Sotia a fost bine consiliata, totusi ...
Nu uitati ca ea este proprietara partilor sociale ale societatii, deci aveti ce executa
Răspuns la discuția Nudul proprietar
Depinde de modul si forma prin care s-a format dreptul de uzufruct
Răspuns la discuția Stramutare
Strămutarea litigiilor civile - instituție procesuală ce stabilește motivele și regulile de transferare a soluționării pricinilor de la o instanță competentă la altă instanță de același grad.
Una dintre noutățile reglementării in NCPC constă în dispariția motivului de strămutare întemeiat pe rudenie sau afinitate, această situație fiind destul de rară și nejustificând un tratament juridic distinct. De asemenea, cazurile de rudenie sau afinitate pot fi oricând incluse în motivele de banuială legitimă după calitatea părților.

In prezent, se disting exclusiv două temeiuri de strămutare a proceselor civile, respectiv, bănuială legitimă și siguranță publică.
Analiza cauzelor de strămutare prezintă anumite particularități și în ceea ce privește legitimarea procesuală, NCPC distingând în funcție de motivul indicat, în sensul că cererea de strămutare pe motiv de bănuială legitimă poate fi formulată de partea interesată, spre deosebire de cererea întemeiată pe motive de siguranță publică, care poate fi formulată numai de Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Cererea de strămutare întemeiată pe motiv de banuială legitimă este, în realitate, un incident procedural, pus de legiuitor la îndemâna părții care are îndoieli asupra imparțialității instanței pe rolul căreia se află litigiul.
O altă chestiunie cu caracter de noutate o reprezintă modificarea competenței pentru soluţionarea cererilor de strămutare, care în prezent este diferită, în funcţie de motivul invocat.
Față de reglementarea anterioară, în care cererea de strămutare pe motiv de banuială legitimă era dată în competența instanței supreme, considerăm că, în principal, pentru a evita încărcarea excesivă a acestei instanțe, legiuitorul a statuat că în situația enunțată mai sus, cererea de strămutare se rezolvă de curtea de apel dacă instanța de la care se cere strămutarea este o judecătorie sau un tribunal din circumscripția acesteia.

vezi si:
www.avocatnet.ro/content/art...
Răspuns la discuția Invocarea lucrului judecat
Precedent similar sau jurisprudenta
In general, chiar si in tari cu alt trai decat Romania, datoriile contractate trebuie platite la termen.
In caz contrar, mai devreme sau mai tarziu, creditorul Dvs. (ca si el traieste/face afaceri in Romania) este indreptatit sa-si recupereze debitul cf. legilor in vigoare
Răspuns la discuția Windows XP
Nu va grabiti.
Incepand cu data de 8 aprilie 2013, inceteaza furnizarea suportului (actualizarilor) pentru Windows XP și Office 2003, ceea ce NU inseamna ca aceste 2 softuri nu mai functioneaza.
Noi folosim in continuare Windows XP.
Inainte de W. 8 exista W.7 si Office 2010 care pot rula si pe conficuratii mai putin costisitoare.
vezi:
[ link extern ]
Analizati si apoi decideti.
Răspuns la discuția Notarul ca agent escrow
Calitatea de agent escrow este binevenita, daca NP ar practica tarife rezonabile.
Contul escrow semnifica faptul ca banca (si acum NP) primeste o suma de bani (care ramane proprietatea deponentului pana in momentul platiii) si efectueaza plata prevazuta in contrct catre o anumita persoana numai contra unor documente si/sau la indeplinirea unei obligatii si/sau efectuarea unei anumite actiuni, toate specificate in contractul prin care s-a deschis contul escrow.