avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Activitate Palelisabeta

Activitate Palelisabeta

Sunt membru titular impreună tatăl meu in Interprinderea familiala.Vreau să ies din IF. și să infințez o Intr.Individuală pe numele meu. Cum pot să transfer mașinile, tractoarele trecute pe numele IF fără să vind cu acte,deoarece tot in posesia mea ar rămine.
Dacă inchid IF/ul cum rămine cu tractoarele? Este prosibilitate de transfer? Va rog să mă ajutați,cu stimă


Discuție juridic
juridic
1,Bună ziua. Vă rog să mă indrumaţi in urmatoarea problemă:
Avem un Titlu de proprietate eliberat mai multor persoane,printre care si eu, care au pretins că sunt moştenitori ai defunctului AA.
După ani de procese s-a dovedit că Eu sunt unicul moştenitor testamentar şi legatar al lui AA. Am inţeles că trebuie să dau in judecată pe ceilalţi, din care mulţi sunt deja decedaţi (şi decedaţii trebuie daţi in judecată,sau descendenţii lor. )Ce şanse de căştig am? Dacă căştig vor elibera un alt titlu de proprietate pe numele meu?
2,Primarul refuză să elibereze titlu de proprietate pentru teren, motivănd faptul că nu are de unde.Am o hotărire judecătorească definitivă căştigată pentru acest teren ,precum şi fisa de punere in posesie eliberată de primărie.Ce trebuie făcut. Cu deosebită consideraţie.
Bună ziua.Pămint arabil extravilan achiziţionat in urmă cu 10 ani pe numele Intr.Familiale.. Am dori ca terenul respectiv să fie scos din inventarul IF, şi să fie trecut pe numele reprezentantului.Care este procedura ?
Mulţumesc
Răspuns la discuția Impozit in domeniul agricol
Multumesc frumos.
Va rog sa raspundeti la urmatoarea intrebare> Intreprindere Familială care se ocupă cu agricultura, platitoare de TVA, Inregistrată al Registrul Comertului,pănă anul 2012 am plătit impozit de 16% după venitul net. Cum trebuie să plătesc anul acesta.16% sau impozitul forfetar? Cu stima
Buna Ziua. Intreprindere familiala care se ocupa de agricultura,pana acum a platit impozit de 16% dupa venitul net realizat ., adica sistem real- , cum voi plati de anul acesta impozitl?, in sistem real ca si pana acum ,sau conform normelor de venit stabilite /venit pe ha/ impozit? cu stima
Discuție impozit
Buna Ziua. Va rog sa raspundeti la intrabarea mea.; Intreprindere familiala care se ocupa de agricultura,pana acum a platit impozit de 16% dupa venitul net realizat ., adica sistem real- , cum voi plati de anul acesta impozitl?, in sistem real ca si pana acum ,sau conform normelor de venit stabilite /venit pe ha/ impozit? cu stima
Buna ziua. va rog frumos să- mi răspundă cineva la următorele intrebari:
1. dacă este legal ca retroactiv să plătească arendatorul impozitul de 16% pe venitul din arendarea terenului agricol (mă refer la anii 2011,2010,2009 retroactiv 5 ani),
Ce se va intămpla dacă nu plăteşte.Menţionez că pentru anul 2012 am intocmit act adiţional al contractul de arendare din care reiese reţinerea la sursă a impozitului pe venit şi virarea in bugetul de stat de către arendaş ,adică subsemnatul in calitate de Intr. familială.
2.avănd in vedere seceta extremă din anul 2012 fapt confirmat şi de expertii dir. agricole cu acte inregistrate la DADR, am convenit de comun acord cu arendaşii
ca pentru anul agricol 2012 voi plăti mai puţin arendă faţă de cel convenit in contractul de arendare (imozitul de 16% din venit este achitat tot de PFA,ei nici nu vor să audă de această cheltuială)Dacă acest lucru va fi acceptat de fisc?Cu stima .Astept raspunsul.
Discuție impozit
Buna ziua. Conform legislaţiei in vigoare veniturile din arenda se impozitează cu 16%, impozit care trebuie achitat de arendaş.Anul acesta fiind foarte secetos s-a compromis recolta de cartofi intre 80-90%, graul 30%, prorumbul cam 70%.Avind in vedere pierderile din produducţie, nu prea avem de unde plăti arenda stabilită anterior (in bani şi in natură).Intrebarea mea este: dacă arendaşul şi proprietarul de teren cad la un acord privind diminuarea valorii arendei , acest lucru va fi acceptat de Finanţe sau se va calcula arenda conform contractelor de arendare depuse.?Cu stima.