avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Activitate oji62

Activitate oji62

buna ziua,
sunt pensionat gradul 3 cu drept de munca 1/2 norma,
in momentul de fata pe decizia de pensionare am vechime de 32 ani , 9 luni , 11 zile. ( inclusiv stagiul militar)
8 ani si 7 luni sunt la gr,2 si sunt calculati in prezenta decizie
ulterior pensionarii am lucrat 3 ani cu 1/2 norma( nu sunt prinsi in decizie)
la ce varsta pot iesi la pensie ,cu drepturi depline?
un pensionar gradul 3 are contract de munca 1/2 norma.
1.pentru anii de contributie ulterior pensionarii cand se poate cere recalcularea?
2. se considera 1/2 intr-un an, sau 1/1?
in momentul cand achit taxa de participare la o licitatie, nu ar trebui sa primesc de la lichidator un document? lichidatorul e din alt oras...( care sa ateste ca a primit suma..)
Discuție cota indiviza
un dezvoltator imobiliar vine un imobil p+ 2 ( cu sarpanta) ; 6 apartamente, la 6 cumparatori; toti cei 6 proprietari au cota indiviza din casa scarii si sarpanta? se specifica in contract sau prin efectul unei legi anume?
sunt proprietar intr-un bloc finalizat in1992, 6 nivele, iar locatarii au renuntat de buna voie la lift. Casa si camera liftului exista conform proiectului , executate de constructor. Peste 10 ani o parte din proprietari( 7 din 15) achizitioneaza un lift accesul facandu-se pe baza de cartela . intrebarea mea : cand unul din cei 7 proprietari ai liftului vinde apartamentul vinde implicit si dreptul de folosinta al liftului sau trebuie specificat in contractul de vanzare ? ceilalti 6 au dreptul sa ceara noului venit partea lui din pretul liftului? in ce conditii au dreptul sa ii interzica accesul la lift? multumesc!
intrucat singura posibiliate de a obtine incadrarea in grupa a2a de munca este prin hotarare judecatoreasca, va rog sa-mi spuneti unde si cum trebuie sa ma adresez; este litigiu de munca si am inteles ca nu se taxeaza la judecatorie; ce formular trebuie sa completez, si de unde il iau?
exista termen legal de predare la politie?
am gasit pe strada un telefon mobil performant. am incercat sa gasesc pagubitul trimitand mesaje pe numerele de romania( are numere multe de Franta! cred ca proprietarul este roman si lucreaza in UEun singur apel am primit din romania persoana sustinand ca nu are habar al cui poate fi , in aceata situatie , ce trebuie sa fac? este lege, ce spune ea?
Răspuns la discuția Tamponare usoara, folosire RCA
i-am propus, nu a fost de acord, ieseam mai ieftin...
Discuție Reparatie auto
in urma unei tamponari usoare, se obtine dovada de reparatie; intrebare: exista un termen limita de efectuare a reparatiei?