avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Activitate valycalciu

Activitate valycalciu

buna ziua .sunt casatorit a doua oara si inainte de recasatorie am cumparat un imobil impreuna , pe contract eu apar ca ,,uzufruct viager,,binenteles cu acordul meu.
In 2021 mam recasatorit si acum o intrebare ..
Daca eu as vrea sa ne despartim si eu vreu sa apartamentul si ea nu doreste ce se poate intimpla???
va multumesc..
Întrebarea este:
Dacă parinti vind sau donează unuia dintre copiii apartamentul în care locuiește acum ,ceilalți mai au vreun drept după ce ei nu mai sunt??
Exista vreo cale de atac în acest caz?
Răspuns la discuția BUNA ZIUA
Nuuu......locuința este cumpărate de amîndoi...inainte de cununie..



Discuție BUNA ZIUA
Buna ziua.Daca sunt divortat iar intre timp m-am recasatorit si impreuna am cumparat o locuinta in care am pus banii jumate /jumate ,insa pe contract ea apare prima persoana si eu a doaua persoana cu UZUFRUCT VIAGER..Intrebarea mea este ;
- daca eu nu voi mai fi, beneficiaza copilul meu de ceva dupa mine? eu din prima casatorie am un copil.
-pe contract suntem trecuti fiecare cu nume diferit ,atunci nu eram casatoriti legal.
-
In 2015 am cumparat o garsoniera prin care erau Modificati/ dărîmati pereti interiori (debara,loja)atunci nefiind interesat de acest lucru.Acum vreau so vînd si prin credit ipotecar cei de la bancă m au întrebat de acele lucruri (debara ,loja) ele figurînd in cartea funciară.cum pot modifica CF,sau daca are vreo importanta? Atîta timp cît sunt peretii interiori si nu afectează structura de rezistență a blocului.va multumesc..
Discuție Mostenitor
Cum pot încheia un contract de vinzare -cumpărare de imobile ,prin care sa stipulez ca pe timpul vieți sa fiu îngrijit de către o persoană (nepot-nepoata-sau altcineva) la care după ce eu no sa mai fiu sa poata beneficia de proprietatea in care eu am locuit. Fără ca alte persoane sa poata ataca un titlu de proprietate?..
Cum se poate încheia un act de v/c a unui imobil între două pers(sot/sotie),fără că copilul din prima căsătorie sa nu aiba parte la moștenire.
Cum pot bloca drept la proprietate al unui copil din prima căsătorie sau soția actuală sa nu fie data afara din apartament de copilul meu din prima ccasatorie după ce eu no sa mai fiu.
Chiar dacă imobilul l am luat împreună si in timpul căsătoriei??

raluk0207 a scris:

Da. Are dreptul la 3/4 din jumătatea dvs.

Buna seara. Sunt divorțat si din prima căsătorie am un copil iar acum m am recasatorit si am cumparat împreună cu soția un imobil. As dori sa stiu daca copilul are vriun drept la proprietatea care am luato impreuna cu sotia.